Preţul şi procedura de repatriere pentru persoanele decedate – ce oferă companiile de servicii funerare în acest sens?

de Casa&Gradina

Decesul care survine în străinătate aduce cu sine o durere mult mai mare în sufletele persoanelor din familia defunctului care, pe lângă mesajele de condoleanţe primite au nevoie de ajutor concret din partea unei companii de pompe funebre prin care să fie adus trupul neînsufleţit din ţară în care s-a produs nenorocirea cât mai repede, pentru a fi asigurate procedurile de înmormântare acasă.

Numai cu ajutorul unei companii de servicii funerare această aducere acasă a trupului neînsufleţit din alte ţări este posibilă şi foarte rapidă, în condiţii de maximă siguranţă. Sicriele de repatriere sunt special concepute pentru a corespunde normelor internaţionale impuse de lege, puse la dispoziţie de către firmă de pompe funebre ce realizează şi sigiliul înainte de a pleca la drum.

Procedeul de repatriere funerară – ce presupune

Procedeul de repatriere include, în primul rând, transportul funerar, unul din cele mai importante servicii funerare. Se pun la dispoziţie maşini speciale ce deţin dotările necesare în acest sens, pentru a aduce trupurile neînsufleţite din orice ţară UE. Maşinile funerare au cele mai noi dotări în ceea ce priveşte calitatea şi siguranţă, dispunând de sistem de climatizare pentru menţinerea temperaturii optime la interior. 

Deşi pot să apară în orice situaţie mici obstacole ce pot îngreuna procedura de repatriere, o echipă bine pregătită le poate depăşi cu mare uşurinţă. Serviciile de înaltă calitate asigurate referitoare la transportul funerar fac referire la realizarea acestora în depline condiţii de eficienţă şi de siguranţă, în conformitate cu normele de igiena şi în condiţiile prevăzute de legislaţia naţională a ţării unde a survenit decesul. Astfel, procedeul de transport decedaţi la nivel internaţional se va desfăşura în condiţiile prevăzute de lege şi trupul va ajunge acasă în deplină siguranţă, la timp pentru a fi efectuate toate procedurile în acest sens.

Preţ corect şi transparent penru servciile de repatriere

Un alt critriu esenţial pe care trebuie să îl îndeplinească serviciile de repatriere a decedaţilor este cel legat de preţ. Deşi nu este cel mai ieftin serviciu oferit de o companie de funerare, preţul trebuie să fie corect şi transparent. Acesta diferă de la un caz la altul, în funcţie de ţară n care a avut loc decesul şi de distanţa faţă de localitatea din România unde trebuie adus trupul defunctului.

În cazul decesului unui cetăţean roman în străinătate, preţul trebuie să fie transparent şi clienţilor să le fie prezentate costurile referitoare la întocmirea documentelor necesare repatrierii şi costurile transportului funerar.

Dacă raportul calitate-pret este unul rezonabil, atunci firma de servicii funerare reprezintă cea mai bună opţiune. Costurile accesibile, rapiditatea asigurării serviciilor şi profesionalsmul şi responsabilitatea personalului sunt doar câteva criterii de care trebuie să ţină cont clienţii care apelează la o astfel de companie, pentru a se asigura că au făcut alegerea corectă în acest sens.

Articole asemanatoare