Decoratii pentru curte

de Casa&Gradina

Daca esti un incepator, incepe cu proiecte mai mici prin intermediul carora poti aduna experienta, apoi ia in considerare si proiecte mai grele.
In timpul proiectelor urmeaza pasii:

  • plaseaza si construieste elemente asemenea cararilor, peretilor, grinzilor, zonelor de sedere, locurilor de joaca, sistemelor de irigatie
  • fa toata munca solului, selecteaza plante si planteaza-le, planteaza copaci, instaleaza un sistem de irigatie, pune gazon, planteaza sau pune trandafiri si legume

Cararile din exterior ne permit sa trecem prin curte de-a lungul sezoanelor fara a ne murdari pantofii, si de asemenea, plantele vor fi in siguranta. Planifica crearea potecilor astfel incat sa se conecteze intre ele. Ar trebui sa faci si anumite scurtaturi altfel s-ar putea sa calci pe iarba din cand in cand. Cand construiesti, adancimea ar trebui sa aiba in jur de 60 de cm. Substratul trebuie sa fie mai larg astfel incat sa permita scurgerea apei si pentru a nu se permite ierbii sa creasca in exces.

Poteca este construita de obicei din pietris si piatra casata, iar substratul din nisip fin. De asemenea, fundatia trebuie asezata iar spatiile dintre trebuie sa se intalneasca cu nisipul. Poti folosi si alte materiale precum piatra naturala, dale de beton, pietris, piatra casata, lemn si scoarta de copac zdrobita. Toate materialele au avantajele si dezavantajele lor. De exemplu piatra naturala, lemnul si pietrisul incurajeaza aparitia buruienilor.

Prin asezarea unor anumite elemente putem accentua si lumina anumite parti ale curtii. Poti planta diversi copaci si arbusti, in special arbori cu forme ciudate sau flori si conifere dintre care poti alege unele care arata foarte interesant in special in perioada toamnei, spre exemplu ciresul ornamental, marul ornamental, paducelul, tisa, prunul ornamental, fagul, alunul si artarul.
Vara, poti alege anumite elemente de transmisie precum plantele in ghiveci iar iarna poti alege conifere si arbusti. Poti atrage atentia si cu ajutorul unor obiecte asemenea vazelor si sculpturilor.
Gardurile pot fi facute din lemn cu grilaj, metal sau plastic, in jurul carora poti pune plante agatatoare. Este important sa folosesti o inaltime si latime adecvata vegetatiei luxuriante chiar daca va fi dificil sa treci. Daca utilizezi lemn, trebuie sa fie foarte bine impregnat.
Poti crea insule de flori in gradina si sa le imparti in diverse spatii. Aseaza-le pe un strat de humus si delimiteaza-le.

rbustii protejeaza impotriva zgomotului si prin urmare sunt importanti in anumite zone, atat pentru casa cat si pentru curte. Acestia au nevoie de spatiu pentru a se ridica la nivelul asteptat si ar trebui plantati in doua randuri. Atenuarea zgomotului depinde de la specie la specie.

In orice caz, planteaza plante mari care au un frunzis dens in perioada iernii. Pentru ca arbustii sa ofere protectie in timpul iernii, ia in considerare cei vesnic verzi. Poti alege dintre: Rhododendron, arbusti spanioli, Forsythia, paducelul rosu si carpen.

Articole asemanatoare

LASA UN COMENTARIU

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!