Tipuri de acoperisuri

de Casa&Gradina

In ziua de azi suntem norocosi sa putem vedea culturi din diferite colturi ale globului, lucru de care nu aveam parte in trecut. Astfel ca putem vedea diversele tipuri de case din din toate culturile precum si tipul acoperisurilor. Deci, cui ii pasa ca putem gasi mai multe tipuri de acoperis si de materiale pentru acoperis in prezent decat puteam gasi in trecut. Poate nu stiai ca acoperisul standard, tip fronton, mansardat, care apare in numeroase variante elegante este cel mai putin recomandat daca locuiesti intr-o zona cu uragane si taifunuri, ori ca acoperisul triunghiular este extrem de durabil, sau ca acoperisul cauciucat are anumite avantaje, este ecologic si rezistent la diversele conditii meteo! Odata cu progresul tehnologiei a crescut si numarul materialelor destinate acoperisurilor. Avand materiale traditionale si materiale hi-tech, precum si capacitatea de vizualizare a diferitelor culturi, ne aflam in fata unor multitudini de variante.

Tind sa nu fie bagate in seama anumite variante mai putin cunoscute, care totusi, sunt disponibile in ziua de azi. Adesea, oamenii se limiteaza la ceea ce cunosc, neintelegand ca ar putea avea variante mult mai atractive din care ar putea alege, de exemplu ar putea oferi unei case o infatisare mai atractiva, ar putea sa o izoleze pentru a nu pierde energie, iar astfel ar putea sa-i creasca valoarea vazand cu ochii! Avand in vedere clatinarea pietii imobiliare din zilele noastre, acesta este un lucru bun. Diversele tipuri de acoperis vin cu o lista de caracteristici care trebuie luate in considerare. Cand alegi un tip de acoperis trebuie sa iei in considerare doi factori importanti, daca acesta va fi pus pe o casa noua sau pe una deja construita, de asemenea va trebui sa iei in considerare si materialele din care sunt fabricate acoperisurile.

De asemenea, atunci cand alegi un acoperis trebuie sa iei in considerare si o alta piesa importanta a puzzle-ului, orificiile de ventilatie. Uneori, oamenii trec cu vederea peste acest aspect, insa pe termen lung este un element important atat pentru casa cat si pentru sanatatea membrilor ei. Acestea vor elimina umezeala care poate duce la aparitia mucegaiului. Elimina de asemenea si caldura cand e nevoie, nemaifiind nevoie de sisteme de racire, iar astfel sunt taiate anumite costuri suplimentare. Din aceasta cauza, aceste orificii de ventilatie sunt ideale pentru economisirea energiei. In plus, pot adauga un plus sau, pot reprezinta un minus in estetica cladirii.

Articole asemanatoare