3 moduri eficiente prin care să creezi confortul dorit în casa ta

de Casa&Gradina

Locuința visurilor arată diferit pentru fiecare dintre noi. Pentru unii, aceasta este o casă cu etaj într-o zona retrasă, unde au parte de toată intimitatea din lume, iar pentru alții este un apartament cochet în inima orașului, cu o mulțime de vecini. Cu toate acestea, principiile fundamentale după care ne ghidăm când facem planul sunt destul de similare pentru toată lumea. Materialele potrivite, modalitatea de încălzire și sistemele de iluminare sunt aspecte necesare ce nu pot fi neglijate, ba mai mult decât atât, sunt esențiale în crearea confortului dorit.

Iată 3 aspecte care vor aduce un plus de confort în locuința ta

1.      Sistemul de încălzire

Alegerea sistemului de încălzire potrivit poate fi o misiune extrem de dificilă din cauza varietății de opțiuni care există pe piață. Cu toate acestea, se poate spune că a alege o centrala termica pe gaz este una dintre cele mai bune variante. Pe roinstalatii.ro poți alege centrala care ți se potrivește, fie singur, fie consultat de cineva de specialitate. Un lucru este cert: aceasta este ușor de montat, de întreținut și reparat, asigurând nivelul cel mai înalt de confort pe care ai putea să îl obții de la un sistem de încălzire.

2.      Lumina

Un alt aspect foarte important de care trebuie să ții cont pentru crearea confortului dorit este iluminarea întregii locuințe. Asigură-te că ai suficientă lumină naturală în camera de zi și în locurile în care ai mai multă activitate, în timp ce lumina din dormitoare va fi scăzută pentru o odihnă mai profundă. De asemenea, culoarea acesteia este un factor extrem de important. Lumina caldă va fi mereu mai plăcută ochiului și mai relaxantă. Pentru niște seri cu prietenii și petreceri pline de culoare, alege niște LED-uri colorate ce vor adăuga un plus de personalitate și distracție decorului.

3.      Izolarea

În crearea ambianței potrivite în locuința ta de vis, un rol important este jucat de izolarea corectă a acesteia. În primul rând, pereții sunt un element definitoriu în păstrarea căldurii, dar și în izolarea sunetului. Polistirenul este un material extrem de util, care împlidică risipirea căldurii pe timp de iarnă. În timpul verii, pentru a menține răcoarea locuinței, se vor folosi ferestre cu sticlă triplă și un strat de protecție împotriva razelor UV.  Un alt lucru la care va trebui să te gândești este izolarea fonică. Fie că ai vecini care nu vrei să te deranjeze sau vice versa, este un aspect absolut necesar atunci când stai la bloc. Izolarea se poate realiza cel mai simplu cu vată minerală.

Așadar, ține cont de aceste trei aspecte și vei fi cu un pas mai aproape de locuința visurilor tale. Tot ce mai trebuie să faci este să treci la decorarea acesteia exact cum îți place și să cumperi cele mai plăcute saltele și canapele pentru a te putea odihni după o zi lungă în mica ta oază de liniște. Umple-o cu dragostea și înțelegerea familiei tale, iar acel loc se va simți tot mai „acasă” pe zi ce trece.

Sursa foto: pexels.com

Articole asemanatoare