Caruselul muzical- care ii sunt avantajele?

de Casa&Gradina

Chiar prima jucarie atunci cand vine vorba despre stimularea si captivarea unui bebelus, un carusel muzical este un element aproape indispensabil din camera copilului. Ideal pentru a linisti bebelusul la momentul somnului, dar si pentru a-l atrage atunci cand nu doarme, un carusel muzical de la Ziani prezinta o multime de avantaje.

Caruselurile muzicale- cea mai buna alegere pentru a dezvolta vederea unui bebelus. In primele saptamani din viata, bebelusul vede ca prin ceata si nu percepe inca in mod corect culorile. Aici intra caruselul, care poate avea un rol crucial in dezvoltarea si stimularea acestui simt la bebe. Observand un carusel, se va antrena sa observe formele, culorile si sa observe miscarile obiectelor. Poate astfel sa isi largeasca si campul vizual, care este de altfel, destul de limitat in primele zile sau luni de viata.

Un carusel muzical poate favoriza adormirea bebelusului. Dulcile melodii ale unui carusel insotesc un bebelus si il ajuta sa adoarma mai usor. Bebelusul va urmare mișcările caruselului in miscare, in timp ce muzica il ajuta sa se relaxeze si sa se calmeze. Bineinteles, caruselul muzical este facut pentru a-l ajuta pe copilas sa adoarma, dar nu ar trebui sa fie pornit intreaga noapte.

Un element linistitor pentru copii. Caruselul muzical este un element linistitor pentru copil. Il va gasi mereu deasupra capului in situatiile noi din viata sa. Este deci un element care functioneaza ca un reper pentru copil.

Dar, in acelasi timp, un carusel poate sa fie si un excelent element de decor. Gratie celor mai frumoase motive, celor mai frumoase culori si jucariilor sale ludice, dar si a luminilor calmante sau a melodiilor relaxante, un carusel muzical este cel care va inveseli camera. Este si cel mai important element de decor din camera unui copil. 

Indiferent de stilul camerei copilului, cu siguranta ca vei gasi modelul de carusel perfect pentru copil, care il va linisti.

Cu alte cuvinte, caruselul muzical este un element de decor fermecator, dar si o formidabila jucarie de stimulare. Intre element de decor si aparat de dezvoltare senzoriala, este o jucarie prin excelenta pentru cei mai mici. 

Articole asemanatoare