Ce ştii, ce nu ştii şi ce ar trebui să ştii despre laptele praf înainte de a opta pentru această soluţie de hrănire a copilului?

de Casa&Gradina

Despre formulă de lapte praf Topfer părinţii nu cunosc prea multe lucruri înainte de a lua această decizie, de aceea este bine să se intereseze când vine vorba despre alegerea celei mai bune formule de lapte şi a celei mai bune firme. Începând cu modul în care laptele praf influenţează scaunul său starea de sănătate a bebeluşului şi până la cât de mult va mânca copilul, părinţii trebuie să afle toate informaţiile necesare înainte de a face o asemenea alegere.

Ce este laptele praf şi câte tipuri de lapte formula există?

Laptele praf sau laptele formula cum mai este numit este un aliment ce nu lipseşte din alimentaţia bebeluşului. Indiferent dacă părinţii fac această alegere la recomandarea medicului, a unei prietene, a unei mămici experimentate, este bine să ştie exact ce opţiuni au pentru o alimentaţie sănătoasă a celor mici.

Laptele formula se găseşte în diverse forme, cea lichidă şi praf. Laptele formula lichid este direct preparat şi vândut în ambalaje de carton, fiind un tip de lapte steril, în timp ce laptele praf formula trebuie pregătit acasă şi nu este steril. De asemenea, laptele praf poate fi de început, ideal în primele luni de viaţă ale copilului, laptele de continuare, potrivit pentru bebeluşii care au trecut de vârstă de 6 luni şi lapte praf administraţi copiilor cu vârsta mai mare de un an. 

Înainte de a alege laptele formula, este important ca părinţii să se intereseze în acest sens şi să ceară medicului de familie sau pediatru părerea pentru a se asigura că au făcut cea mai bună alegere.

Cum se serveşte laptele praf în alte locaţii decât acasă?

Laptele praf este un aliment delicat, care nu poate fi preparat înainte de servire. Totuşi, pentru părinţii care pleacă de acasă pe o durată mai lungă şi nu au o altă variantă, aceştia pot prepara laptele pentru cel mult 24 de ore, ţinut în frigider sau într-o ladă frigorifică.

Părinţii care pleacă de acasă cu copiii trebuie să se asigure şi că au un termos cu apă fierbinte şi cantitatea necesară de lapte praf pentru drum şi şedere. O geantă frigorifică este ideală pentru drumuri mai lungi.

Cum influenţează laptele praf scaunul copilului?

Scaunul bebeluşului este influenţat în mod direct de ceea ce mănâncă copilul, nu doar de formula de lapte praf, ci şi de alimentele consumate. Dacă nu este diversificat, copilul hrănit cu lapte praf trebuie să aibă un scaun de o consistenţă, cantitate, culoare şi miros normale.  Este important că scaunul bebeluşului să nu fie foarte tare dar nici foarte moale şi să nu aibă culori ciudate, altele decât maroniu deschis sau închis.

Este adevărat ca bebeluşii diferă în mod diferit laptele praf, în funcţie de sistemul lui imunitar, de propriile nevoi calorice, de cât de mult dorm. Unii bebeluşi dorm mai puţin, alţii mai mult, unii mănâncă mai puţin lapte praf, alţii mai mult, iar dacă iau în greutate în mod corespunzător, au o stare generală bună şi sunt vioi, nu există niciun fel de indiciu că formulă de lapte praf aleasă şi cantitatea consumată nu sunt corespunzătoare.

Articole asemanatoare