Cum alegi cele mai bune modele de mopuri plate?

de Casa&Gradina

Atunci când cureți podelele, vei reuși să le protejezi de zgârieturi, de pete sau orice alte imperfecțiuni. Acest lucru garantează și faptul că acestea sunt curate, igienice și pline de prospețime mai ales atunci când ai invitați. Poți alege deci mopuri plate din cea  mai variată gamă de produse, de stiluri, cu cele mai variate funcționalități.

Care sunt deci cele mai importante criterii de care să ții cont?

Soliditatea. 

Cel mai adesea, la un mop plat se poate strica sau crăpa coada. Deci ai nevoie de modele de mopuri plate care să aibă cea mai bună calitate de concepție și care să poată suporta o folosire intensivă și regulată. 

Robustețea materialului este astfel un criteriu important de care să ții cont. 

Pentru a te bucura deci de o curățenie de calitate, trebuie să verifici materialele din care sunt realizate mopurile plate. Chiar dacă unele persoane se îndreaptă uneori înspre modele de mopuri cu prețuri mai mici, nu trebuie pierdut din vedere aspectul calității.

Trebuie să alegi astfel și un mop cu un cap din microfibră. Este un material care se poate reutiliza și eficiența sa nu mai trebuie să fie demonstrată. Pe lângă polivalența sa, se poate adapta oricărui tip de sol, fie că vorbim despre gresie, fie că vorbim despre parchet sau marmură.

Chiar dacă materialele sintetice sunt mai ieftine, în ceea ce privește performanța nu există termen de comparație. Va trebui să insiști uneori de mai multe ori în același loc. În ceea ce privește coada sa, poți miza pe oțel, care este mult mai solid. Este destul de rezistent. 

Ergonomia. 

Mopurile plate sunt cele care te ajută să faci economii de timp și care îți simplifică viața. Deci ai nevoie și de mopuri plate ergonomice, foarte ușor de manevrat. Cel mai bine ar fi deci să privilegiezi cele mai lejere modele care nu te vor obosi după doar cinci minute de utilizare. 

Grație ergonomiei și practicității vei reuși să faci economii de timp mai ales atunci când ai un program mai încărcat și curățenia ți se pare uneori o adevărată corvoadă. În plus, nu vei mai fi atât de obosită după ce cureți prin toată casa pe jos.

Poți alege în funcție și de marcă. Nu e niciun secret că pe piață sunt mai multe mărci, unele mai populare decât altele. Dacă vei alege un mop plat de marcă, vei putea schimba ușor accesoriile de care ai nevoie. Dar, dacă vei lua o marcă necunoscută, cu siguranță că vei avea dificultăți pe termen mai lung. 

Prețul este și el un criteriu important. Nu se recomandă să iei chiar cel mai scump, dar nici cel mai ieftin deoarece se va distruge foarte repede. 

Articole asemanatoare