Conductele de aer curate inseamna un camin mai sanatos

de Casa&Gradina

Multi proprietari de case neglijeaza curatarea conductelor de aer. Aceste componente importante folosite pentru incalzirea si racorirea casei se vor umple de praf si de alte resturi menajere in timp. Dupa ce lucrarile de intretinere a centralei termice si a sistemului de ventilatie sunt gata, ar fi o idee buna sa cureti si conductele de aer de asemenea.

Aerul rece din casa este colectat de conductele de retur si trimis la centrala. Aerul este incalzit, iar apoi este redistribuit inapoi la camere prin conducte. Astfel pe conducte se poate depozita praf, par de animale, sau alte resturi. Indepartarea orificiilor din cadrul conductelor poate ajuta la imbunatatirea calitatii aerului, iar daca aceste orificii cauzeaza blocaje, atunci indepartarea lor va duce la un flux de aer mai bun.

Acest proces este important in special pentru casele care au trecut recent prin lucrari de renovare, astfel, pe conducte s-au depozitat o multime de resturi care trebuie curatate. Totusi, aceste lucrari trebuie efectuate din cand in cand chiar daca nu au avut loc renovari. De asemenea, daca mentii curat filtrul centralei si daca il schimbi regulat, reduci cantitatea de resturi din conducte si totodata din casa.

Unoeri, in special in casele cu copii mici, pe langa praf, mai pot exista si alte lucruri in conducte. Jucarii, creioane, hartii si alte obiecte care sunt aspirate accidental. Aceste obiecte, pot cauza blocaje daca se aduna foarte mult praf in jurul lor, sau daca aceste obiecte au dimensiuni mari ori sunt multe intr-un loc.

Pentru a curata conductele, o firma specializata va trebui sa taie panourile de acces ale conductelor care se afla in apropierea centralei. De obicei, prima data vor fi curatate conductele care colecteaza aerul. Toate grilajele din casa sunt sigilate, de obicei cu o banda magnetica care se va lipi si va sigila sistemul. Astfel aspirarea va fi foarte eficienta.

Majoritatea firmelor vor utiliza un sistem de aspirare foarte puternic. De indata ce furtunurile sunt la locul lor iar sistemul este sigilat, aspiratorul va fi pornit. Uneori, va fi suflat aer mai intai pentru a imprastia resturile. Apoi se va aspira tot praful si toate resturile.

Uneori, se vor face mici gauri in conductele din pivnita pentru a fi introduse mici instrumente. Astfel se poate agita praful iar mai tarziu poate fi aspirat cu usurinta. Toate panourile de acces si toate gaurile mici vor fi sigilate la loc, iar sistemul va putea fi folosit.

Articole asemanatoare

LASA UN COMENTARIU

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!