De ce trebuie să ții cont înainte să achiziționezi o cadă?

de Casa&Gradina

Achiziționarea unei căzi de baie poate fi un proces lung și epuizant dacă nu ai informațiile necesare și un buget stabilit. Fiindcă sunt disponibile pe piață multe modele, poate fi dificil să alegi o cadă baie care să se încadreze în decor, să fie potrivită pentru spațiul disponibil și să se încadreze în buget.

De altfel, sunt multe greșeli de amenajare pe care le poți face dacă nu ești bine informat. Tocmai de aceea, înainte de a alege o cadă de baie cu un model asimetric sau de orice alt fel, ar fi bine să iei în calcul mai multe aspecte.   

Alege noua ta cadă în funcție de model și spațiu

Un avantaj al căzilor de baie constă în diversitatea modelelor. Astfel că, în funcție de dimensiunea băii și preferințele pe care le ai, poți opta pentru o cadă pe colț, pentru una rotundă, dreaptă, asimetrică sau freestanding. 

În general, căzile sunt potrivite pentru spațiile mai mari, însă pot fi montate și în cele mai reduse. Spre exemplu, într-o baie de apartament se poate monta o cadă baie dreaptă sau una pe colț. Mai puțin probabil una freestanding sau rotundă, pentru că ambele modele ocupă mult spațiu. O imagine care conține vas, bazin cu apă

Descriere generată automat

Totuși, majoritatea tipurilor de căzi sunt disponibile în mai multe dimensiuni. De exemplu, căzile drepte pot avea lățimea de 70, 80, 90 sau chiar 120cm. Același lucru este valabil și în cazul lungimii, care pornește de la 120cm și poate ajunge până la 200cm.

Ce material de cadă este mai rezistent?

Căzile de baie sunt fabricate din mai multe tipuri de materiale, care se diferențiază în funcție de rezistența în timp și la uzură, de capacitatea de a menține căldura, dar și de preț. 

Cel mai des întâlnite sunt căzile de baie din acril. Au un cost de fabricare mai mic, prin urmare și de achiziție, însă au dezavantajul că nu păstrează atât de bine căldura. Se zgârie ușor și se pot sparge dacă sunt manevrate necorespunzător în timpul transportului. Cu toate acestea, sunt disponibile în multe forme și se încadrează în toate tipurile de decor.

Căzile din fontă sunt foarte rezistente și mențin temperatura apei. Pot fi o opțiune pentru băile elegante, clasice, moderne și nu numai. Însă, trebuie ținut cont de faptul că au un preț mai ridicat și sunt grele. Prin urmare, odată ce ai ales o astfel de cadă, trebuie să te asiguri că nu vrei să scapi de ea curând!

Căzile din oțel au o durabilitate extinsă, sunt rezistente la șocurile mecanice, la substanțele chimice pentru igienizare și la deformare. Au un cost ușor scăzut și se întrețin ușor, însă nu păstrează atât de bine căldura precum cele din fontă. 

Deși sunt mai rar întâlnite în băile actuale, căzile din cupru au o istorie destul de lungă. Sunt considerate obiecte sanitare de lux, fiindcă au un design deosebit, care nu se potrivește în orice baie. Cuprul este un material scump, rezistent, dar care necesită întreținere. Căzile fabricate din acest material sunt ideale pentru băile amenajate în stil rustic, retro sau vintage. 

Minipiscine wellness sau căzile cu hidromasaj

Un alt avantaj al căzilor de baie constă în funcționalitățile disponibile, care pot contribui la crearea unui spațiu ideal pentru relaxare. În acest sens, ai posibilitatea de a alege fie o minipiscină wellness, fie o cadă cu hidromasaj. 

Ambele variante sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și configurații, astfel că pot fi montate aproape în orice baie. Arată foarte bine, au capacitatea de a reda spațiului o nouă identitate și de a oferii utilizatorilor experiențe plăcute.

Dacă intenționezi să achiziționezi o minipiscină wellness sau o cadă baie cu hidromasaj, poți avea în vedere trei factori: spațiul disponibil, bugetul și nevoile familiei tale.

Articole asemanatoare