Amenajarea livingului cu tapet stil ceramică

de Casa&Gradina

Livingul este cea mai elegantă încăpere din locuință. Din acest motiv, designul acestuia trebuie să fie încântător și plin de personalitate. Fiind uneori dificil de amenajat, specialiștii în design interior vin cu câteva idei de decor interesante și de-a dreptul impresionante. Le poți lua în considerare dacă te afli în plin proces de amenajare.

Prima propunere constă în aplicarea unui tapet stil ceramică pe cel puțin unul dintre pereți. Acest tip de tapet are un imprimeu inspirat din ornamentica tradițională românească și reușește să transforme în totalitate aspectul încăperii. De obicei, tapetul are un impact major asupra decorului, însă atunci când se alege un model aparte, rezultate este cu mult mai uimitor.

De ce să alegi tapet de living pentru casa ta?

Tapetul, asemeni altor elemente de decor, are un efect important asupra atmosferei. Atunci când este aplicat pe o suprafață mai mare, impactul devine mai puternic. Sufrageria este principala încăpere pentru care ar trebui să alegi tapet. Fiind disponibile o varietate de modele tapet living, cu siguranță vei găsi o variantă potrivită pentru decorul dorit.

De altfel, tapetul este pretabil pentru orice stil de amenajare. Are capacitatea de a oferi spațiului un aer dinamic atunci când se dorește un decor modern, adaugă profunzime într-o încăpere amenajată în stil eclectic și completează de minune un decor tradițional. Bineînțeles, în combinațiile potrivite de culori, are un efect relaxant și energizant, ideal pentru spațiile cozy.

Tapetul are o istorie destul de bogată. Cu toate că a fost dat uitării în urmă cu ceva timp, acum se află din nou în topul preferințelor. Probabil și datorită nenumăratelor modele disponibile în ziua de astăzi. Pe lângă faptul că are efect uimitor în orice decor, este ideal pentru astuparea imperfecțiunilor de pe pereți. De asemenea, ajută la protejarea pereților mai bine decât o face vopseaua și are o rezistență de până la zece ani.

Atunci când devine demodat, poate fi înlocuit cu ușurință cu alt model în vogă. Nu necesită o experiență prea mare în etapa de aplicare, ceea ce înseamnă că poți face economie financiară dacă îl aplici chiar tu.

Idei de decor pentru un living cozy în stil industrial

Stilul industrial devine din ce în ce mai atractiv. Deși pare inabordabil, este o opțiune eficientă din mai multe puncte de vedere. Îmbrățișează elemente arhitecturale aparte, care se evidențiază prin originalitatea lor și efectul pe care îl creează. Tocmai de aceea, designerii de interior îl recomandă pentru casele moderne și pentru locatarii care își doresc să iasă din tipar.

Se caracterizează printr-o paletă de culori neutră. Astfel că, mare parte din elementele din decor au accente de negru, maro închis sau gri. Are planuri deschise, iar finisajele moderne sunt înlocuite de pereți cu cărămidă, podele de lemn și țevi la vedere.

Tapetul se îmbină foarte bine cu stilul industrial. Există nenumărate modele de tapet ce imită cărămida sau betonul, care pot fi utilizate cu succes în acest stil de amenajare. Chiar și fototapetul poate fi o opțiune excelentă. Lumea urbană este o bună sursă de inspirație pentru acest stil. Astfel că, n-ar fi deloc ieșite din decor fototapeturile cu imagini abstracte sau cele cu clădiri zgârie-nori.

Până la urmă, orice stil de amenajare ai alege, nu uita că propria personalitate poate juca un rol important în modul de amenajare. Nicio locuință nu poate fi cu adevărat specială dacă nu introduci în decor elementele cu care rezonezi cel mai bine. De altfel, până și designerii combină armonios elemente diametral opuse cu scopul de a obține ceva spectaculos. Tu de ce nu ai face-o? Cele mai bune alegeri sunt întotdeauna cele care îți satisfac plăcerile și dorințele!

Articole asemanatoare