De ce ai nevoie de dedurizatoare de apa

de Casa&Gradina

Dedurizatoarele de apa sunt concepute pentru a elimina ionii de duritate (calciu si magneziu), pentru a indeparta fierul si manganul, filtrarea namolului din retelele de apa. Sistemele de dedurizare folosesc rasina cu volum de ioni fin, a carei zona de filtrare este semnificativ mai mare decat cea a modelelor de dedurizatoare de apa conventionale. 

Aceasta inseamna ca in sistemele moderne se accelereaza in mod repetat procesul de schimb ionic. Acest avantaj al filtrului este obtinut in detrimentul unui sistem patentat de distributie a fluxului, in care rasina este plasata intre filtrele cu plasa. De asemenea, rasina schimbatoare de ioni poate purifica fierul si manganul cu o concentratie totala de pana la 10 mg/l.

Dedurizatoare de apa – Avantaje

Se pot evidentia cateva caracteristici mai interesante ale modelelor de dedurizatoare de apa moderne, care ii permit sa concureze cu usurinta cu alte sisteme. In primul rand se realizeaza economii semnificative de sare, datorita sistemului de regenerare a rasinii de jos in sus. Nu exista zone de stagnare in dedurizatoare. Acest lucru permite utilizarea intregii cantitati de rasina schimbatoare de ioni, ceea ce imbunatateste calitatea dedurizatorului. Filtrul de plasa incorporat nu permite impuritatilor mecanice (nisip, noroi, rugina) sa contamineze amestecul schimbator de ioni. 

Cu dedurizatoare de apa, vasele tale vor fi mai curate si mai stralucitoare. Parul si pielea sunt mai moi, mai curate si mai netede. In plus, vei reduce costurile cu pana la 75%. Vei proteja incalzitoarele de apa, reducand in acelasi timp nevoia de intretinere si sporind eficienta energetica a acestora cu 22% – 29%. Alimentele si bauturile preparate cu apa dedurizata au un gust din ce in ce mai bogat.

Exista o organizare unica a procesului de regenerare a apei in dedurizatoarele de apa moderne. Dedurizatorul este dotat cu un controler care tine o evidenta exacta a apei consumate in zilele saptamanii, dupa care analizeaza datele colectate si realizeaza o analiza comparativa pe baza datelor din ziua curenta. 

Modelele cu cip incorporat decid cand sa inceapa regenerarea, tinand cont de rezervele ramase de rasina schimbatoare de ioni. In acest fel, controlerul poate face regenerarea imediat sau o poate amana pentru o etapa ulterioara. Materialele sistemelor sunt sigure, non-toxice si nu elibereaza substante periculoase pentru sanatate si mediu in apa.

Ce este regenerarea?

Regenerarea este necesara pentru a restabili proprietatile rasinii schimbatoare de ioni la forma sa initiala si capacitatea sa de sorbtie, pentru a reutiliza si extrage componente valoroase. Regenerarea este complet automata, in medie o data pe saptamana, determinand perioada in care consumul de apa este cel mai mic. Acest lucru se intampla de obicei noaptea. De asemenea, frecventa de regenerare este determinata de calitatea si cantitatea de apa consumata. Regenerarea se realizeaza cu ajutorul tabletelor de sare sau chiar sare de masa.

Articole asemanatoare