Ce tip de perdele se potrivesc în living?

de Casa&Gradina

Te-ai apucat de curând de reamenajarea locuinței, însă nu găsești alternativele potrivite pentru living? Nu știi exact ce mobilier să achiziționezi sau cemodele de perdele să integrezi. Ei bine, când vine vorba de amenajarea interioară, fiecare componentă ar trebui să se completeze armonios pentru a definitiva efecte vizuale impresionante. Living-ul este de obicei mai spațios decât restul încăperilor din locuință, ceea ce îți va oferi libertatea de a jongla cu elementele de design. Însă, ar trebui să acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu, pentru a nu da senzația de prea plin. Canapeaua și perdelele reprezintă principalele aspecte pe care ar trebui să le iei în calcul, tocmai datorită spațiului mare pe care îl ocupă. Asortate eficient, vor conferi locuinței un aspect fresh și familiar.

Iată câteva reguli care te vor ajuta să alegi perdelele potrivite în living:

–          Una dintre variantele cele mai ușoare este să păstrezi aceeași culoare atât pentru perdele, cât și pentru canapea. Poți alege nuanțe neutre de gri, bej sau alb, ceea ce va conferi un plus de relaxare și rafinament încăperii. Încearcă să eviți pe cât se poate culorile stridente sau închise pentru că vor induce stări de oboseală și agitație.

–          În cazul în care îți dorești să aduci puțină culoare rezultatului final poți opta pentru perdele care integrează imprimeuri diverse. Totuși, ai grijă să nu alegi alternative încărcate, care prezintă forme și culori abstracte. Recomandat este să te rezumi la perdele care oferă modele sau figuri geometrice simpliste. Ai grijă, de asemenea, ca nuanța canapelei să se regăsească în cea a perdelelor. Poți aplica același principiu și în cazul canapelelor colorate în nuanțe sau imprimeuri vibrante. Contrabalansează totul cu perdele monocrome, cât mai delicate din punct de vedere estetic.

–          Dacă îți place să te joci cu paleta cromatică, poți alege culori diferite pentru canapea și perdele. Totuși, ar trebui să ai grijă la felul în care se combină cele două nuanțe. Una dintre cele mai sigure variante este să optezi pentru alternative complementare. Ai grijă, totuși la felul în care se creează contrastele. Este foarte important să mizezi pe echilibru, indiferent de situație. Tocmai de aceea, nuanțele deschise sunt cele mai recomandate în astfel de situații.

–          Un rol important îl prezintă și accesoriile diverse din living pentru că pot completa armonios efectul vizual creat cu ajutorul canapelei și perdelelor. Poți adăuga, așadar, perne decorative care prezintă modele unicate și care se asortează cu celelalte elemente din încăpere. În cazul în care îți place să ieși din tipare poți opta pentru variante nonconformiste. O astfel de regulă se aplică și în cazul covorului. Sunt recomandate nuanțele neutre, dar care prezintă texturi și forme speciale. Rezultatul final va atrage cu siguranță toate privirile.

Sfaturile de mai sus te vor ajuta să creezi spații definite de creativitate și funcționalitate. În cazul în care îți dorești ceva mult mai sofisticat poți cere ajutorul unor specialiști în design interior.

Alege cu încredere variante de calitate superioară și bucură-te de o locuință în care domnește armonia vizuală!

Articole asemanatoare