10 motive pentru care ar trebui să treci la alt furnizor de curent

de Casa&Gradina

Există în prezent mulți jucători pe piața furnizării de energie electrică, dar schimbarea poate fi o alegere dificilă pentru orice consumator. Îți dorești să economisești bani? Merită să începi procesul încheierii unui nou contract cu altă companie? Ei bine, da! Cu condiția să îți aloci puțin timp pentru a alege responsabil un furnizor de energie de încredere. Așa vei putea economisi bani și să-ți menții totodată confortul de acasă.

Iată doar câteva motive pentru care ar trebui să faci această schimbare.

1. Vei economisi bani la facturile de energie electrică

Majoritatea oamenilor sunt interesați să schimbe furnizorii, deoarece vor să își reducă facturile la energie, dar amână acest moment. Cu toate acestea, odată cu liberalizarea acestei piețe, mulți furnizori alternativi au intrat în joc și au oferte competitive pentru furnizarea de energie electrică și gaze naturale care te îndeamnă să nu mai eziți.

2. Schimbarea furnizorului este gratuită

Nici compania cu care ai contract în prezent și nici noul tău furnizor nu îți vor percepe o taxă pentru comutare. Schimbarea furnizorului se face în mod gratuit. 

3. Schimbarea furnizorilor este ușoară

Schimbarea furnizorului poate dura doar câteva minute dacă este online. Tot ce trebuie să faci este să contactezi furnizorul ales și să îi oferi informațiile necesare (numele, adresa, numărul contului de energie electrică, data de începere a contractului). Nu este necesar să contactezi fosta ta companie de utilități pentru a o informa că ai schimbat furnizorul, noul furnizor va face acest lucru automat.  

4. Nu sunt necesare modificări tehnice

Nu este necesară nicio operațiune tehnică realizată de vreun electrician, pentru schimbarea furnizorilor. Contoarele de electricitate și gaz rămân exact la fel și nu trebuie să faci nimic complicat în casa ta pentru a schimba furnizorii.

5. Este aceeași energie electrică

Nu există nicio schimbare în electricitatea furnizată. Este același tip de energie ca și în trecut care trece prin liniile de transport și distribuție până în casa ta. Calitatea aprovizionării tale nu se va schimba dacă decizi să îți schimbi furnizorul.

6. Nu există nicio întrerupere a furnizării cu energie electrică

Când schimbarea devine efectivă, ea va fi instantanee: nu va exista nicio întrerupere a alimentării, nu te îngrijora. 

7. Energie verde din surse regenerabile

Schimbarea furnizorilor și alegerea folosirii unei energii regenerabile este o modalitate excelentă de a reduce amprenta de carbon și a proteja mediul înconjurător. Deoarece energia verde are adesea un preț ușor mai ridicat, unii furnizori îți vor oferi reduceri pentru a te încuraja să optezi pentru energia nepoluantă .  

8. Furnizorii alternativi oferă tarife fixe

Companiile de utilități pot oferi tarife variabile la pachete care se bazează pe prețurile de pe piața angro ale energiei. Acest lucru înseamnă că atunci când prețurile de pe piață sunt scăzute, vei plăti un preț mai mic pentru electricitate dar când prețurile de pe piață sunt ridicate, prețul electricității va crește de asemenea. 

Energia cu preț variabil este de obicei mai costisitoare în perioadele cu temperaturi extreme (adică foarte fierbinți sau foarte reci), momente în care cererea de energie va crește.

De exemplu, când vremea de afară este rece, este mai probabil să vrei să rămâi în interior pentru perioade mai lungi de timp cu încălzirea activată. Sunt șanse să ai, de asemenea, luminile, televizorul și alte electrocasnice aprinse mai mult timp.

În mod similar, la mijlocul verii, probabil că vei dori să combați căldura rămânând în interior cu aerul condiționat pornit. 

9. Servicii mai bune pentru clienți

Un element în plus de care este bine sa ții cont atunci când alegi noul furnizor sunt serviciile și beneficiile suplimentare pe care le poți primi pe lângă un preț mic al energiei. Ai posibilitatea să primești factura în format electronic, să o plătești online și îți poți activa un cont de client unde să îți gestionezi online toate cele necesare! etc.

10. Mai multe opțiuni din care o poți alege pe cea mai bună

Vei putea alege exact compania de utilități cu o gamă de opțiuni de preț atractivă pentru tine.

Ce părere ai de ofertele de pe www.cezinfo.ro ? Nu-i așa că merită atenția ta?

Articole asemanatoare