Coloane de bere bune, pentru o afacere de bar profitabilă

de Casa&Gradina

Servirea unei beri la bar nu înseamnă doar deschiderea banală a unui robinet și turnarea berii într-un pahar ori o halbă, este ceva mult mai complicat, un adevărat ritual.

Fiecare proprietar de bar sau restaurant se străduiește să-și prezinte produsul cât mai strălucitor posibil. 

Coloana de bere (turnul de bere) 

Pentru un om obișnuit, dacă vorbim de coloane de bere, s-ar putea să nu înțeleagă nimic. Ce e drept, poate să fie o denumire curioasă și nu se referă doar la ceea ce se vede deasupra tejghelei unui bar.

Coloanele de bere (turnurile de bere) sunt destinate instalării de robinete de bere și alte dispozitive, inclusiv dispozitive pentru distribuirea berii nespumoase. Pot fi realizate din diferite materiale: lemn, metal, ceramică, plastic. Coloanele sunt clasificate în funcție de numărul de tipuri de bere (și implicit de robinete care, cel mai adesea, sunt de la 1 la 8 sau 10).

Coloana de bere este montată pe un blat (tejghea) de bar. Datorită formei verticale mai este numit și „turn de bere”.

Scopul lor principal este de a turna o băutură spumoasă, menținând în același timp bogăția gustului, gazul nu se evaporă, berea nu se încălzește atât de repede. Pentru un echipament complet, vor fi necesare totuși și alte dispozitive profesionale (butoaie, răcitoare, robinete etc.). 

Tipuri de coloane de bere după materialul de fabricație 

Sunt patru materiale de bază foarte utilizate pentru confecționarea de turnuri de bere (dacă ne referim la partea vizibilă). Cele mai folosite dintre ele sunt ceramica și metalul. Plasticul și lemnul sunt rareori materiale utilizate din anumite motive.

Coloanele de bere din metal inoxidabil și/sau ceramică sunt considerate a fi cele mai bune.

Turnurile de bere realizate din ceramică pot avea o mare varietate de culori, dimensiuni și forme. Pot fi decorate cu diferite modele și ornamente, arată prezentabil și luxos. Atunci când un producător de bere vrea să-și promoveze marca pe piață, coloanele ceramice sunt cele mai des utilizate în scopuri publicitare.

Coloanele de bere din metal au devenit totuși cele mai populare în perioada actuală. În primul rând, datorită aspectului lor: având niște linii minimaliste și o strălucire atrăgătoare, metalul arată nobil și scump, dar și pentru rezistența lor deosebită chiar și al utilizării intensive.

În plus, mulți clienți observă pe metal acea ceață (atunci când toarnă bere rece), ceea ce face ca vânzările de bere să crească exponențial.

Un shooter de bere este compus în principal din două blocuri principale: coloana de bere (turnul) și răcitorul propriu-zis.

Coloana de bere în sens larg este formată din corpul în care sunt adăpostite țevile, robinetul și tava de scurgere. De obicei, la echipamentele moderne de acest tip, coloana respectivă este prevăzută și cu un sistem de răcire pe coloană.

Într-o definiție simplă, putem spune așadar că o coloană este partea vizibilă a unui sistem de răcit și dozat bere care este plasată în mod normal pe tejghea și este conectată printr-o tubulatură specifică la partea de răcire a echipamentului. Răcitorul de bere este partea echipamentului însărcinat cu răcirea berii și care este conectat prin tuburi la coloana vizibilă, dotată cu unul sau mai multe robinete și, pe de altă parte, la butoiul de bere.

De la TC Romania Crown Cool se pot comanda coloane de bere cu finisaj mat de crom sau cupru galvanizat. Distanța între robineți poate să difere de la un echipament la altul, dar cea confortabilă este de circa 15 cm.

De obicei au forma unui T. Există modele cu un design modern foarte simplu, dar și echipamente deosebite ca formă, care atrag privirile clienților dornici de a bea o bere de calitate.

Spre exemplu, coloana poate fi personalizată cu medalioane iluminate simple sau din crom.

Pentru aceia care preferă coloanele de bere cu aspect retro, de la TC Romania Crown Cool se pot comanda și modele spectaculoase cu un robinet cromat, mâner din lemn adaptat cu aspectul turnului, corp din oțel inoxidabil, cu finisaj PVD, auriu. Ele au o duritate ridicată și o rezistență foarte bună la zgârieturi.

Cauți coloane de bere performante pentru bar cu un design atractiv? Le găsești într-o diversitate de modele pe site-ul tcromania.com!

Articole asemanatoare

LASA UN COMENTARIU

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!