Top sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când cumperi gresie

de Casa&Gradina

Există numeroase tipuri de gresie disponibilă pe piață și este posibil să nu iei toate criteriile importante în considerare înainte de a face selecția finală. Dacă te întrebi cum să alegi plăcile potrivite fără a pierde prea mult timp și energie, următoarele rânduri îți vor clarifica parametrii de bază care ar trebui urmați atunci când alegi gresie pentru locuința ta astfel încât să te asiguri că faci cea mai bună alegere. Dacă îți dorești gresie tip marmură pentru baie, de exemplu, cea potrivită nu este prima care-ți iese în cale și respectă cerințele tale de design. Pe lângă faptul că trebuie să bifeze modelul dorit, gresia potrivită pentru baie este aceea antiaderentă, antibacteriană, antiumezeală, antimucegai.

Gresia este pentru interior sau exterior

Diferența dintre gresia de interior și cea de exterior constă în materialele folosite și procesul de ardere. Gresia de exterior este special creată pentru a rezista la temperaturile calde de vară, la ploaie, zăpadă sau îngheț, în vreme ce proprietățile gresiei de interior se concentrează pe antiaderență, antimicrobi, rezistență la trafic. Înainte să achiziționezi gresie, asigură-te că îndeplinește caracteristicile tehnice în funcție de locul unde vrei s-o amplasezi.

Gresie mată sau lucioasă?

Pardoselile cu gresie lucioasă adaugă un farmec dramatic unei camere. Luciul ridicat este o tendință care poate fi îmbrățișată de cei care preferă un stil glamour. Însă aspectul estetic este probabil singurul avantaj al gresiei lucioase, întrucât aceasta necesită un nivel ridicat de întreținere. De asemenea, dacă nu se bucură din fabricație de unul, ele au nevoie de un strat de protecție anti-alunecare peste pentru a evita căderile, mai ales în medii umede precum băile.

Modele și culori

Diferite plăci de gresie sunt potrivite pentru diferite scopuri. De exemplu, unele plăci sunt concepute pentru perete, altele pentru podea și unele pot fi folosite pentru ambele zone. În mod ideal, înainte de a începe procesul de amenajare sau renovare, ai nevoie de un plan bine stabilit despre unde vrei să montezi gresia și ce efect vrei să creezi cu ajutorul ei. 

Dacă îți dorești un aspect armonios, poate vei vrea să folosești același model pe pereți și podea. Pentru a adăuga dramatism, poate vei vrea să amesteci stiluri diferite de gresie și faianță. Dacă vrei să aduci natura în interior, gresia cu efect de marmură sau lemn s-ar putea să fie tocmai ceea ce cauți. Culoarea plăcilor va avea un impact major asupra aspectului camerei tale. Dacă ai incertitudini în privința culorii, există câteva sfaturi simple care te pot ghida.

Plăcile de gresie gri închis vor adăuga dramă spațiului. Sunt ideale pentru casele aglomerate, cu tendința de a se murdări rapid, dar ia în considerare că pot face o cameră de dimensiuni mai mici să se simtă întunecată și rece.

Dacă designul pe care ți-l dorești este cel cu o senzație relaxată, atunci gresia crem, bej și din piatră naturală va oferi un aspect calm, plăcut, armonios. Tonurile mai calde, precum teracota, vor oferi un aspect mediteranean.

Dacă vrei să adaugi un touch glamour, atunci trebuie să alegi o gresie metalică. Un accent argintiu în combinație cu gresie mată gri va funcționa în aceeași măsură în care o face și combinația de gresie mată bej și accente aurii. 

La sfârșitul zilei, alegerea depinde în totalitate stilul tău personal, de atmosfera pe care vrei s-o conturezi atunci când te gândești la „acasă”. Fie că îți place gresia monocromă, fie că ai gusturi mai excentrice, o regulă de urmat este să te asiguri că gresia aleasă funcționează armonios cu elementele unei încăperi, precum și cu stilul restului casei. Iar atunci când preferi combinații mai complexe, culori aprinse sau patternuri geometrice, este indicat să apelezi la serviciile unui designer de interior. În vreme ce gresia simplă bej are șanse mici de a da greș, combinațiile mai complicate necesită expertiza unui specialist pentru un efect fericit și satisfăcător.

PAZO Grup este cel mai mare importator de gresie, faianță și obiecte sanitare premium din România, astfel că pe site-ul Pazo poți găsi o gamă largă de modele de gresie. De la gresie tip parchet, care imită cu fidelitate căldura lemnului la gresie hexagonală, porțelanată, în diferite modele și culori, orice alegere ai face, Pazo garantează calitatea premium.

Rezistență și durabilitate

Rezistența și durabilitatea unui produs ar trebui să fie o prioritate, mai ales atunci când acesta influențează bunăstarea ta și a familiei tale. Dacă ești în căutarea unui finisaj de pardoseală într-o zonă cu trafic intens, atunci porțelanul ar fi ideal, deoarece este mult mai dur decât ceramica. În plus, porțelanul vine în atât de multe modele încât poți obține orice aspect – efect natural de lemn, marmură, piatră. Ca și cum nu ar bifa deja destule avantaje, gresia porțelanată are proprietăți tehnice precum antialunecare, antibacterii, antipete.

Articole asemanatoare

LASA UN COMENTARIU

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!