5 beneficii importante ale unei locuințe decomandate

de Casa&Gradina

Alegerea apartamentului reprezintă o prioritate pentru viitorii proprietari, deoarece căminul propriu este locul unde își vor petrece orele de relaxare și zilele de sărbătoare, alături de familie și prieteni. Există opțiuni diverse: locuințe decomandate, circulare, semidecomandate, open-space sau nedecomandate. Fiecare tip de compartimentare vine cu plusuri și minusuri, iar în continuare vă prezentăm avantajele alegerii unui apartament decomandat.

O locuință decomandată oferă spațiu util suplimentar

Principala caracteristică a unui apartament decomandat este separarea completă a camerelor. Accesul în living, dormitoare, baie, bucătărie și camere de lucru se realizează prin intermediul holurilor.

Această particularitate oferă spațiu suplimentar, ce poate fi utilizat pentru mobilarea completă a locuinței și organizarea unor locuri speciale pentru amplasarea aparatelor electrocasnice, a dulapurilor, aparatelor de fitness și a unor obiecte decorative de dimensiuni mai mari, precum acvarii sau perdele de apă.

Într-un apartament decomandat locatarii se bucură de intimitate

Fiecare membru al familiei are camera proprie, așa că beneficiază de liniște și intimitate. Acest detaliu este foarte important, mai ales pentru copii, care se obișnuiesc să stea într-un spațiu personal, unde să-și facă temele și să se joace. Astfel ei învață să aibă grijă de lucrurile lor, să mențină ordinea și curățenia. 

Din această perspectivă, locuințele decomandate se află în topul preferințelor cumpărătorilor. Dezvoltatorii imobiliari și instituțiile bancare oferă opțiuni atractive și planuri avantajoase de finanțare. Detaliile despre rate și dobândă la creditul ipotecar pentru apartamente decomandate se axează pe flexibilitate și personalizare, în funcție de necesitățile fiecărei familii.

Locuințele decomandate sunt mai confortabile

Împărțirea apartamentului pe camere este compartimentarea cea mai populară, datorită confortului sporit pe care-l oferă fiecăruia și tuturor. Pereții despărțitori izolează termic și fonic, ambientul este unul plăcut, iar pe termen lung această organizare a spațiului de locuit oferă posibilități multiple de redecorare. 

De exemplu, după ce copiii cresc și pleacă la casa lor, camerele în care au stat pot fi transformate în birouri pentru lucrul în regim remote sau în spații pentru hobby-uri și activități sportive de interior.

Un apartament decomandat asigură autonomia calorică a fiecărei camere

Într-o locuință formată din camere separate este mai facilă setarea temperaturii optime în fiecare spațiu. De exemplu, pentru dormitoarele copiiilor se pot instala calorifere și instalații de încălzit mai puternice, pentru a le asigura confortul termic necesar.

Pe holuri și în camere de lucru nivelul de căldură poate fi ajustat în funcție de anotimp și de perioadele în care sunt utilizate efectiv. Astfel este evitată risipa de energie și se pot realiza economii importante la facturile pentru utilități.

În locuința decomandată bucătăria este separată de restul casei

Una dintre marile probleme când vine vorba despre compartimentarea apartamentului o reprezintă bucătăria, locul unde apar mirosuri persistente, unde se formează condens, fum și aburi. Cei care au locuințe open space știu cel mai bine cât de neplăcut este izul de mâncare ce ajunge în toate colțurile casei și cât de greu se curăță fumul gras de pe pereți și perdele.

În cazul unei compartimentări decomandate, bucătăria este izolată de restul apartamentului. Are ferestrele proprii și poate fi instalată cu succes o hotă performantă, care să absoarbă aburii și mirosurile ce apar în timpul preparării mâncărurilor.

Aceste beneficii sunt importante în alegerea locuinței potrivite și stau la baza opțiunilor de cumpărare pentru multe familii aflate în căutarea unui apartament spațios, confortabil și potrivit unui stil de viață sănătos.

Articole asemanatoare