Test rapid de Covid 19 – Limitează pandemia

de Casa&Gradina

Nu s-au dezvoltat vaccinuri sau medicamente împotriva noii tulpini de coronavirus COVID-19, care a provocat o epidemie în întreaga lume. Experții consideră că va dura cel puțin un an și jumătate înainte ca toate studiile clinice să fie finalizate și vaccinul să fie aprobat și lansat pe piață. Singura măsură posibilă în acest moment este un test pcr Covid 19 pentru identificarea celor infectați și plasarea lor în carantină. Un test rapid te va ajuta în acest sens. Cu toate acestea, resursele oricărei instituții medicale sunt limitate și chiar și economiile avansate nu ar putea face față screeningului tuturor oamenilor „pentru orice eventualitate”. 

Prin urmare, este logic să se efectueze un test rapid de Covid 19 persoanelor cu o suspiciune clară de coronavirus. Chiar și la întoarcerea dintr-o zonă cu risc ridicat, testul nu este efectuat de toată lumea, ci doar dacă există semne ale bolii. Cel mai adesea, un test pentru coronavirus este prescris pentru pneumonia care apare neobișnuit, a cărei cauză nu a fost stabilită, precum și pentru un complex de simptome: tuse, febră, probleme de respirație. La contactul cu cei infectați, toți cei care s-au aflat lângă persoana infectată sunt, de asemenea, verificați.

Există, de asemenea, o altă metodă care este încă în curs de dezvoltare. Se bazează pe căutarea anticorpilor care sunt secretați de organism ca răspuns la o infecție cu virus. O astfel de analiză va accelera semnificativ diagnosticul – va fi posibil să se stabilească dacă o persoană este bolnavă sau nu de coronavirus, în 10 până la 20 de minute.  Mulți oameni sunt interesați dacă pot cumpăra un test rapid de Covid 19. Din păcate, nu poți cumpăra teste rapide de Covid 19. 

Test rapid de Covid 19 în condiții de laborator

Analiza poate fi efectuată numai în condiții de laborator folosind echipamente sofisticate. De asemenea, efectuarea unei astfel de analize este periculoasă, prin urmare nu fiecare laborator are permisiunea să facă astfel de teste. Trebuie să fie prevăzut cu mijloacele pentru a lucra cu un anumit nivel de patogenitate a microorganismelor, așa cum este clinica medicală OK Medical. În acest moment, este echipată cu teste rapide pentru coronavirus. Un test de sânge pentru anticorpi împotriva infecției cu coronavirus permite detectarea imunității la boală și determină dacă ai avut COVID-19 înainte. Testul rapid se bazează pe o analiză imunocromatografică în flux pentru determinarea calitativă a anticorpilor IgG și IgM la SARS-CoV-2 în probe de sânge integral.

Testul constă din două componente – IgG și IgM. În timpul testării, proba reacționează cu particulele acoperite cu antigen COVID-19 din caseta de testare. Testul conține IgM neumane și IgG neumane ca reactivi de captare și antigen COVID-19 ca reactiv de detectare. Anticorpii sunt molecule proteice speciale numite imunoglobuline. Acestea sunt produse de limfocitele B din sânge ca răspuns la introducerea de agenți străini în organism, inclusiv diverse microorganisme, inclusiv viruși. Anticorpii împotriva diferiților agenți patogeni ai bolilor infecțioase sunt strict specifici, concentrația lor în sânge oferind informații fiabile despre răspunsul organismului și evoluția bolii și recuperare.

Articole asemanatoare