Lapte praf fără lactoză pentru consumul zilnic

de Casa&Gradina

Deficitul de lactază (sau intoleranță la lactoză)  este o afecțiune în care o enzimă specială, lactaza, este absentă sau aproape absentă în corpul uman, dar care este necesară pentru a digera lactoza – zahărul din lapte. Dacă organismul nu are lactază, o persoană după ce a consumat lapte și produse lactate are balonări, diaree, crampe. Medicul recomandă în acest caz, lapte praf fără lactoză. Deficitul de lactază este complet și parțial. În absența completă a enzimei, laptele și produsele lactate ar trebui să fie complet excluse din dietă. 

Cu intoleranță parțială la lactoză (există o enzimă, dar este prea puțină), nu ar trebui să bei lapte integral și smântână. Aici, o persoană poate avea două opțiuni – fie să înlocuiască laptele obișnuit cu lapte praf fără lactoză, fie să consume alte produse lactate cu moderație. Dar chiar dacă o persoană are probleme similare, acesta nu este deloc un motiv pentru a renunța la produsele lactate, deoarece pot fi înlocuite pur și simplu cu produse fără lactoză.

Ce este laptele praf fără lactoză

Laptele praf fără lactoză este un lapte praf natural obișnuit, însă fără lactoză. Într-o astfel de băutură, lactoza este împărțită în glucoză și galactoză, ceea ce afectează pozitiv digestibilitatea produsului. În același timp, laptele își păstrează gustul, toate proprietățile benefice și rămâne complet sigur pentru sănătate. Laptele praf fără lactoză conține substanțe nutritive vitale, vitamine, proteine ​​care au un efect benefic asupra organismului. Printre elementele utile ale laptelui fără lactoză se numără calciul care este elementul principal al corpului. Este necesar pentru formarea normală a oaselor, părului, unghiilor, dinților. Participă la reacțiile musculare și neuronale și la procesele de coagulare a sângelui. Proteinele din laptele praf fără lactoză ​ajută la formarea și repararea țesutului muscular și joacă un rol important în metabolism. Potasiul ajută la reglarea echilibrului apei din corp și normalizează ritmul cardiac. 

Fosforul lucrează îndeaproape cu calciu și vitamina D pentru a ajuta la menținerea oaselor puternice. Vitamina D ajută la absorbția calciului pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor. Vitamina B12  joacă un rol important în reglarea organelor hematopoietice, menține sistemul nervos într-o stare sănătoasă. Vitamina A este esențială pentru o bună viziune, o piele sănătoasă și o funcționare normală a sistemului imunitar. De asemenea, laptele praf fără lactoză conține Vitaminele B2  și B3 care participă la toate tipurile de procese metabolice, la metabolismul proteinelor, grăsimilor și carbohidraților și, de asemenea, reglează procesele redox din organism.

Fabricile moderne îndepărtează astăzi o parte din lactoză din lapte înainte de a adăuga lactază. Acest lucru are ca rezultat un produs final care are un gust dulce perceput subiectiv, care reflectă mai atent gustul dulce al produselor care conțin lactoză. Este posibil ca utilizatorii să nu poată distinge între gustul laptelui praf fără lactoză și al laptelui praf care conține lactoză.

Articole asemanatoare