3 dispozitive high-tech pentru o casă modernă

de Casa&Gradina

Tehnologia a evoluat atât de rapid și atât de mult în ultima vreme încât pare greu să poți ține pasul cu dispozitivele apărute pe piață care promit să-ți facă viața mai ușoară. Noi le-am ales pe trei cele mai interesante dintre acestea, pe care le poți folosi în fiecare zi pentru a-ți ușura munca, intervențiile și consumul de energie. Iată ce dispozitive high-tech ar trebui să ai la îndemână, pentru o casă modernă.

Porți automate

Probabil te vei gândi că sistemul de automatizări pentru porți batante nu reprezintă întocmai o noutate și nu te vom contrazice. Într-adevăr, ideea este aplicată de ceva ani încoace, însă noi îți propunem să faci un upgrade la tot ce știai că înseamnă deschiderea porților de la casă cu ajutorul unei telecomenzi. Cum ar fi să poți folosi inteligența artificială în favoarea ta și să poți avea drum liber către curte atunci când ajungi acasă, efectuând o simplă comandă vocală. Alexa de la Amazon, Siri de la Apple sau Google Assistant te poți ajuta să deschizi poarta casei printr-o singură replică. În acest fel, poți păstra mâinile pe volan sau le poți folosi pentru a lua gențile ori plasele de cumpărături din portbagaj. În plus, poți folosi acest dispozitiv chiar și pentru ușa garajului sau cea a casei. Fascinant, nu-i așa?

Încălzire inteligentă

Menținerea unei temperaturi optime în casă poate fi realizată într-un mod foarte simplu, tot mulțumită unei inteligențe artificiale. Termostatele inteligente permit monitorizarea căldurii și a regimului de operare al instalației de încălzire în orice moment al zilei, printr-o aplicație pe care o poți instala pe smartphone-ul tău. Astfel, poți comanda termostatului să crească temperatura în casă cu o oră înainte să ajungi, pentru ca eficiența energetică să fie una excelentă.

În plus, poți apela la detectoarele care pot monitoriza pierderile de căldură din casă. Folosind radiația cu infraroșu, acestea pot determina care zone din casă ar merita să fie izolate, din cauză că pierd energie. Economia la facturile de gaz sau curent ar putea fi reduse cu până la 20% mulțumită acestor dispozitive extrem de utile.

Dar nu e cazul să te oprești aici, când vine vorba de încălzire, pentru că mai avem o propunere interesantă pentru tine! Cum ar fi să nu mai fie nevoie să deszăpezești niciodată curtea? Acest lucru este posibil dacă instalezi un sistem de încălzire pentru toate aleile din curte. Programându-le să dezghețe calea de acces oricând dorești, acestea vor face treaba în locul tău, așa că poți arunca liniștit lopata.

Robot de tuns iarba

Mai rămânem puțin cu gândul la curățenia din curte și de îndreptăm atenția către o activitate care deseori îți face plăcere să o execuți, însă sunt și zile în care ai face orice altceva decât să tunzi iarba. Robotul care tunde și aspiră iarba în locul tău este gadgetul de care te vei bucura pe deplin în acele momente. Gadgetul va învăța modul în care este organizată grădina ta și va ocoli toate obstacolele, lăsând în urmă gazonul tuns la milimetru. Aparatul funcționează asemenea aspiratorului inteligent pe care îl poți comanda să îți curețe toată casă, evitând pragurile sau alte obstacole prin schimbarea bruscă a traiectoriei. În plus, robotul de tuns iarba va aspira firele curățate, așa că această activitate va fi complet eliminată din programul tău de administrare a casei. Desigur, o poți relua atunci când vrei să te relaxezi și găsești grădinăritul ca o activitate perfectă pentru asta.

Chiar dacă aceste aparate sau instalații sunt destul de scumpe, confortul obținut de pe urma utilizării lor este unul formidabil. Tu de ce alte gadgeturi te mai folosești pentru a câștiga mai mult timp liber?

Articole asemanatoare