De ce ușile metalice sunt cele mai recomandate pentru exterior? Patru motive principale

de Casa&Gradina

Fie că este vorba despre renovarea unei locuințe sau tocmai ai finalizat proiectul casei de vis, încă rămân anumite detalii cărora trebuie să le acorzi o atenție sporită. Aspecte precum amenajarea interioară în amănunt sau alegerea ușilor potrivite sunt esențiale pentru a completa întreaga imagine a casei tale.

Când vine vorba despre ușile caselor sau apartamentelor, acestea au un rol dublu, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Astfel, cele mai recomandate sunt ușile metalice, întrucât îndeplinesc cele mai multe criterii.

De ce să alegi uși metalice?

Ușile metalice îndeplinesc cele mai multe criterii, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. În prezent, acestea sunt confecționate din materiale cât mai rezistente, care au un rol pentru siguranță, aspect și confort.

Siguranță sporită

Ușile metalice sunt mai sigure, din punct de vedere al securității. Pe lângă faptul că sunt confecționate din materiale mai puternice, acestea pot fi însoțite de sisteme inteligente de siguranță. Cu atât mai mult, ușile metalice au mai multe încuietori, ceea ce îți va oferi o siguranță sporită împotriva efracțiilor. În fond, nu este recomandat să depinzi de o singură încuietoare, întrucât aceasta se poate deteriora în timp și, cu atât mai mult, o singură încuietoare poate fi ținta efracțiilor. Poți, de asemenea, să instalezi sisteme de securitate pe suprafața ușilor metalice pentru a evita orice incident. Cele mai recente modele includ alarme inteligente și, astfel, vei câștiga timp pentru a anunța autoritățile. 

Temperatura

O mare parte din căldura casei tale este pierdută în proximitatea ușii – ușile exterioare metalice te vor ajuta să salvezi căldura, un aspect foarte important mai ales în sezonul rece. Cu atât mai mult, astfel de uși pot fi izolate mult mai ușor, în cazul în care vrei să elimini aproape complet pierderile de căldură. Este recomandat, de asemenea, ca izolarea ușii să fie efectuată cu beton, întrucât acest material izolează cel mai bine pierderile de căldură.

Aspectul

Bineînțeles, aspectul este esențial pentru noua ta casă. De aceea, este important să alegi o ușă exterioară care să te reprezinte cel mai bine din punct de vedere estetic. Pe Hornbach.ro poți găsi o selecție impresionantă de uși pentru exterior, potrivite pentru orice stil de amenajare. Ușile metalice sunt cele mai recomandate și din acest punct de vedere, întrucât ele sunt foarte versatile, elegante și se potrivesc cu orice perete exterior. Pentru a fi în acord complet cu propriul tău stil poți alege uși metalice care imită diferite materiale, precum lemnul sau alte variații.

Modul de întreținere

Ușile metalice sunt recomandate pentru exterior deoarece acestea sunt foarte ușor de întreținut, având o suprafață uniformă. Cu atât mai mult, fiind realizate din metal, ușile vor rezista mai mult timp împotriva agenților de mediu agresivi, precum ploaia sau ninsoarea, mai ales în cazul ușilor de exterior pentru case. 

Ușile de exterior trebuie să îndeplinească mai multe criterii, precum siguranța sporită și întreținerea ușoară și completarea propriului tău stil estetic. De aceea, ușile metalice pot fi o opțiune perfectă atunci când îți renovezi locuința sau adaugi ultimele detalii casei tale de vis. 

Sursa foto: unsplash.com

Articole asemanatoare