Idei pentru decorarea baii

de Casa&Gradina

In aceste zile design-ul interior al baii este mai important si atrage mai repede clientii decat design-ul interior al bucatariei. Un concept modern de baie nu inseamna doar functionalitate ci si stil.

Rolul baii in viata noastra a fost judecat gresit multa vreme. Intre timp, aspectul baii ne influenteaza starea zilnica de spirit. Nu vrem ca baia sa indeplineasca doar functiile igienice necesare ci vrem sa fie un loc in care sa ne incepem ziua si in care sa o sfarsim. De aceea atmosfera este importanta, ne poate energiza sau ne poate pregati pentru somn, inveseli sau ne poate genera o stare adecvata de spirit.

Desi aspectul baii s-a schimbat in timp, componentele principale au ramas aceleasi. Da, fara indoiala, elementele principale au ramas aceleasi, au aceleasi functii desi aspectul s-a schimbat. E imposibil ca functiile sa fie schimbate.

Arta Imitarii

In aceste zile, designerii folosesc diverse materiale textile in diverse proiecte care imita diverse spatii. Astfel ca placile ceramice au devenit piese de spectacol ale unei noi arte. In trecut placile ceramice aveau rolul de a imita piatra, lemnul sau metalul, cu toate acestea insa, designerii au trecut la un alt nivel. O noua moda este reprezentata de placile ceramice peste care se pun tapeturi luxoase de matase sau de dantela.

Efectul vizual este minunat – poti recunoaste “falsul” doar de la distanta mica sau doar cand atingi placile. Mai sunt comune imitatiile din piele insa “pielea ceramica” este o alegere de sezon.

Un alt trend – textele istorice.

Nu este doar ceva vintage, priceput, dar totusi fals, este o retrospectiva, o referinta a traditiilor clasice, a caldurii caminului din mijlocul unui oras zgomotos. Aici pe langa dorinta designerilor de a crea un efect exterior putem observa crearea unor lucruri istorice. In plus, designerii ofera si alternative de tapeturi care imita terra-cotta cu ornamente baroc.

Ecologie retorica

Din fericire conceptele moderne de design sunt departe de a fi monotone. Ele sunt variate, contradictorii si exista intotdeauna o contrapondere la fiecare tendinta moderna. Stilurile vintage/retro, isi vor gasi adepti cel mai adesea printre intelectuali. De fapt, aceste stiluri doresc sa ofere caducitate si eternitate sub forma unor culori si forme.

Arta reprezinta finete

Ultimul concept al noilor tendinte are un viitor mult mai stralucitor. Fiind un stil clasic, care taie rasuflarea, a fost folosit cu placere de designeri pentru crearea unor colectii de placi ceramice. An dupa an, artizanii reproduc poze ale unor artisti binecunoscuti, elemente foto, schite sau desene facute de copii pe piesele ceramice. In aceste zile, tendintele din arta au trecut la un alt nivel.

Noii clasici de orice gen

Varietatea de tendinte a placilor ceramice ne uimeste si ne ofera un spectru complet asupra artei. Astazi moda este buna prin faptul ca e cosmopolita. Totusi, daca ne uitam mai atent putem vedea anumite similaritati printre toate stilurile.
Intr-un fel sau altul, cu toata aceasta varietate deteme, forme si culori, stilul art deco domina intr-un mod invizibil, subtil dar persistent. Nu se refera la stilul art deco acele imitatii de lemn, picturi, pielarii?

Stilul art deco de astazi este diferit, se bazeaza pe nuante si pe diverse note personale. Folosind aceste motive, designerii “condimenteaza” fiecare interior de baie, de la stiluri high-tech pana la stiluri rurale. Acest stil este de asemenea folosit in hotelurile luxoase, precum si in diverse galerii, hanuri private si bai… Asa ca imitatia, bionica si arta, sunt mostre ale noii interpretari a stilului art deco. Acest stil este scump, intelectual, prezentabil, si a devenit un trend. Elementele art deco necesita pricepere si bun gust pentru a avea rezultate exceptionale si pentru a-ti intrece asteptarile.

Articole asemanatoare