De ce sa optezi pentru o agenda clasica si cum ajuta aceasta in organizarea zilnica?

de Casa&Gradina

Una din cele mai importanta accesorii din geanta unei femei si din servieta unui barbat este reprezentata de agenda. Fie ca este personalizata sau nu, datata sau nu, agenda este importanta pentru organizarea mai eficienta a timpului, activitatilor, pentru a nota cele mai importante idei.

Achizitia agendei zilnice depinde de anumite criterii, iar cumparatorii trebuie sa le cunoasca si sa le ia in considerare, astfel incat sa nu dea gres cu decizia luata.

Din oferta variata de agende, clientii sunt indemnati sa aleaga varianta care li se potriveste cel mai bine, in functie de cerintele pe care acestia le au, de cerintele de la locul de munca, de exigtentele acestora si de decizia lor de a-si nota anumite date, evenimente, liste sau ganduri.

Din oferta Absolut Office clientii pot alege agende simple sau personalizate, pe care sa le foloseasca in scop personal sau rpofesional.

Cum ajuta agenda in planificarea zilnica?

Unii oameni au nevoie de agenda ca de aer, deoarece au o multime de lucruri pe care trebuie sa le faca zi de zi, o multime de sarcini pe care trebuie sa le duca la bun sfarsit si numeroase intalniri de care nu trebuie sa uite, idei pe care trebuie sa le noteze, activitati pe care nu pot sa le rateze.

Agenda este folosita de cateva decenii pentru ca oamenii sa nu isi incarce memoria cu tot felul de date, pentru a nu rata intalniri si intruniri importante, pentru a nu uita sau omite niciun aspect important dintr-o conversatie.

Agenda clasica datata este simpatica, usor de purtat in geanta sau in servieta, si este extrem de utila tuturor utilizatorilor care doresc sa ia notite fara a folosi touchscreen-ul si fara a pierde idei importante.

Achizitia agendei zilnice depinde de cele mai multe ori de cel mai important criteriu: datata sau nedatata? Agenda datata este ideala pentru o planificare exacta a unor activitati, insa spatiul este limitat, iar cei care au multe lucruri de rezolvat risca sa intre in planificarea de urmatoarea zi pentru ca nu mai au unde sa isi noteze.

Dimensiunea agendei este la fel de importanta pentru a fi usor de manevrat si pentru a permite o mai buna organizare. De asemenea, completarea sau verificarea agendei trebuie sa fie prima activitate si cea mai creativa din zi. Este foarte important de avut in vedere si faptul ca agenda clasica pune accent pe exersarea scrisului de mana si pe structurarea sarcinilor pe proiecte, pe zile si pe ore.

Flexibilitatea este o calitate foarte importanta pentru intocmirea agendei, pentru respectarea acesteia, iar cunoasterea importantei sarcinilor de rutina este necesara pentru respectarea acestora.

Daca cerintele de organizare sunt respectate, daca utilizatorii agendelor invata cum sa le foloseasca, daca aceste accesorii de organizare si de planificare sunt in permanenta verificate si purtate in geanta sau in servieta, pentru a nu rata nicio ocazie sa fie trecute noi evenimente sau idei, cu siguranta agendele se vor dovedi indispensabile in viata personala, dar si profesionala.

Articole asemanatoare