Cum alegeți sistemul de irigații potrivit pentru culturile agricole?

de Casa&Gradina

La momentul actual, agricultura nu poate progresa fără un sistem eficient de irigare. Având ca scop îmbunătățirea productivității culturilor agricole, atenția fermierilor se concentrează asupra achiziționării unor sisteme de irigare performante, care să le asigure succesul în producțiile agricole.

În alegerea celui mai potrivit sistem de irigații, este necesar să luați în calcul mai multe aspecte cheie. Instalarea unui sistem de irigații se efectuează în baza unei analize a:

  • Locației terenului;
  • Solului;
  • Tipul de cultură;
  • Cunoașterea în detaliu a sistemului de irigație ales;
  • Sursa de apă;

Tipul solului, topografia și clima

Locația terenului joacă un rol important în alegerea celui mai potrivit sistem de irigații, Compoziția exactă a solului va afecta absorbția apei (de exemplu, solul argilos absoarbe mai multă apă față de solul nisipos). Cunoașterea necesarului de apă este un aspect important de care trebuie să țineți cont.

Topografia terenurilor agricole este un factor important în ceea ce privește volumul de muncă necesar pentru pregătirea câmpurilor pentru instalarea unor sisteme de irigații. Terenul deluros ar putea face din sistemul de irigare tip pivot o alegere mai bună decât irigarea prin inundații.

În mod similar, cantitatea de căldură și umiditate din anumite zone afectează ratele de evaporare, ceea ce contribuie la determinarea alegerii celor mai eficiente opțiuni de irigare. De exemplu, va exista o pierdere mai mare de apă atunci când irigarea se realizează prin aspersoare și nu prin picurare într-o zonă cu temperaturi ridicate constante.

Tipul culturilor

Este esențial să alegeți sistemul de irigații în funcție de tipul culturii agricole. De asemenea, trebuie să cunoașteți orice necesități speciale ale plantelor pe care le irigați și ce tip de sistem de irigații agricole va funcționa cel mai bine pentru culturile plantate. Spre exemplu, este bine să aveți în vedere problemele sau riscurile ce pot apărea dacă irigarea este realizată în mod necorespunzător.

Localizarea și disponibilitatea apei

Un alt factor important ce va contribui la succesul sau eșecul irigării culturilor este sursa de apă și disponibilitatea acesteia. Unde se află sursa de apă (iazuri, lacuri, puțurile subterane, canale etc.) va determina tipul de pompă de irigație ce ar trebui utilizată.

Atunci când apa este în cantitate redusă și conservarea ei este o preocupare principală, acest factor influențează decizia de cumpărarare. Un alt aspect important este legat de conținutul de minerale și alte substanțe nutritive din apă. Există riscul ca sursa de apă să conțină substanțe chimice ce afectează în mod direct cultura agricolă.

Pentru a alege cea mai bună variantă de sistem de irigații, care să corespundă nevoilor dumneavoastră, este important să aveți un partener de încredere, în vederea furnizării celor mai sigure soluții. Compania Dicor Land este unic importator și distribuitor al sistemelor de irigație IRTEC și poate răspunde cu succes cerințelor pentru irigații eficiente. Specialiștii în irigații de la Dicor Land vă pot configura sistemele de irigații de care are nevoie ferma dumneavoastră ținând cont de toate detaliile de mai sus.

Articole asemanatoare