5 lucruri bine de știut despre instalațiile sanitare

de Casa&Gradina

Ce înțelegem prin instalații sanitare? Instalațiile sanitare cuprind toate țevile și conductele dintr-o casă, metodele de încălzire și circuitele de apă. Dacă dorești să obții cele mai bune performanțe de la instalațiile tale sanitare și apelezi mai rar sau chiar deloc la reparații tot ce trebuie să faci este să cunoști câteva lucruri esențiale cu privire la instalațiile sanitare și cum să identifici o problemă serioasă atunci când aceasta apare. Iată 5 lucruri bine de știut despre instalațiile sanitare.

1.Instalațiile sanitare sunt de mai multe feluri

Este bine să știi că există mai multe feluri de instalații sanitare și anume: instalația de apă caldă, instalația de apă rece, instalația de încălzire și instalația de canalizare.

2. Componentele instalațiilor tale sanitare

Sistemul de instalații sanitare din locuința ta are două subsisteme distincte. Primul subsistem direcționează apa curată înăuntru iar cel de-al doilea transportă apele reziduale afară. Țevile și conductele reprezintă elemente esențiale pentru instalațiile tale sanitare. Cunoscând diferite detalii cu privire la componentele instalațiilor sanitare nu vei avea nicio dificultate în a alege o teava pehd neagra, atunci când vei avea nevoie de ea.

3. Supapele de închidere a instalațiilor sanitare

În calitate de proprietar de locuință, este esențial să cunoști locația tuturor robinetelor de închidere. De asemenea, trebuie să știi unde trebuie să instalezi o teava ppr, pentru ce ai nevoie de ea, să reții toate zonele de acces la conductele de canalizare în cazul în care dorești să faci reparații sau să efectuezi o curățare periodică. Cunoașterea acestor detalii te poate ajuta să controlezi cu ușurință sistemul de instalații sanitare din locuința ta.

4. Nu strânge prea tare fitingurile

Chiar dacă pare ușor la prima vedere, majoritatea proprietarilor de locuințe nu au abilitățile necesare pentru a schimba țevile din casă. Strângerea excesivă a fitingurilor este o greșeală frecventă care ar putea duce la scurgeri și inundații pe termen lung. De aceea, atunci când este nevoie, cel mai bine este să apelezi la ajutorul unui specialist.

5. Cunoașterea tipurilor de țevi și, dacă este posibil, vechimea acestora

Tipurile mai vechi de materiale pentru conducte, cum ar fi conductele din oțel galvanizat se pot coroda cu ușurință. Dacă ai țevi mai vechi cel mai bine ar fi să le înlocuiești pentru a evita problemele pe viitor. Materialele mai noi de țevi, cum ar fi pvc, cupru sau țevile de PEX, deși sunt făcute să dureze, prezintă uneori probleme. Așadar, știind ce tip de țevi ai în casă, îți va fi mai ușor să determini dacă trebuie să le înlocuiești.

În calitate de proprietar este bine să cunoști diferite lucruri despre instalațiile sanitare pentru a identifica și remedia rapid și eficient problemele comune precum presiunea scăzută a apei, înfundări sau scurgeri.

Articole asemanatoare