7 tunsori comune pentru caini

de Casa&Gradina

Indiferent de talia cainelui, tunsoarea adecvata poate face minuni. Pentru a beneficia, insa, de cea mai buna tunsoare pentru cainele tau sau doar de cateva finisaje, este recomandat sa mergi la o frizerie canina specializata.

Continua sa citesti pentru a afla mai multe lucruri despre tipurile de tunsori pentru caini.

Tunsoarea Dutch Court

Este printre cele mai populare in competitii si spectacole canine. Se doreste cat mai uniforma, fara diferente in lungimea blanii cainelui. Se poate recunoaste usor datorita pomponului realizat deasupra coditei.

Tunsoarea Teddy Bear

Numita pe scurt si tunsoarea ursulet, tunsoarea Teddy Bear este din ce in ce mai populara in randul cainilor cu parul cret. Pentru a realiza finisajele este nevoie de foarfeca si multa experienta si cunoastere a particularitatilor cainelui. Parul trebuie sa aiba lungimea medie, iar buclele sa sa se poata observa clar. De asemenea, se urmaresc finisajele rotunjite si delicate care amintesc de un ursulet de plus, lucru sugerat si de numele tunsorii.

Tunsoarea Country Court

Se remarca prin faptul ca membrele patrupedului seamana cu niste cilindi. Parul de pe corp, insa, este taiat scurt, capul si urechile avand finisaje rotunjite.

Tunsoarea Cupcake

Are o forma putin mai ciudata, iar particularitatea ei consta in faptul ca urechile sunt bine rotunjite si necesita o munca minutioasa. De asemenea, la aceasta tunsoare se remarca forma tuguiata a capului care aminteste de o delicioasa briosa.

Tunsoarea Poodle

Cu toate ca este o tunsoare mai putin tehnica, Poodle este destul de comuna in randul cainilor cu parul cret. Aceasta urmareste scurtarea parului de-a lungul corpului cainelui si pastrarea unei lungimi mai mari in partea de sus a capului si in jurul gatului. Este tunsoarea potrivita pentru orice rasa de caine cu blana pufoasa.

Tunsoarea Lamb

Tunsoarea Lamb este ideala pentru cainii cu parul ondulat si adorabila pentru pui. Aceasta presupune o taietura mai scurta in jurul corpului si mai lunga pe picioare. Arata excelent pe o mare varietate de rase de caini si este recomandata pentru vara. Tunsoarea functioneaza, insa, foarte bine si pentru lunile de iarna, cand asigura cainelui confortul termic necesar in zona labutelor.

Tunsoarea scurta

Cu toate ca nu este ceva obisnuit sa vezi un pudel cu parul scurt, aceasta tunsoare ofera optiunea ideala pentru a evita incurcarea blanii si acumularea murdariei si a parazitilor. Este recomandata celor care nu pot ajunge foarte des la stilistul canin. Tunsoarea presupune pastrarea lungimii firului de par pe tot corpul, lungimea finala fiind la latitudinea proprietarului. Este o tunsoare plina de stil care ofera avantajul ca nu necesita ingrijire speciala.

Ai incredere in parerea stilistului canin si tine cont de sugestiile acestuia pentru a alege tunsoarea cea mai potrivita pentru prietenul tau patruped. Pentru a beneficia de tunsori canine moderne, poti face o programare la o frizerie canina in Timisoara sau oriunde in tara.

Articole asemanatoare

LASA UN COMENTARIU

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!