Seva Edu, scoala cu predare dupa modelul finlandez

de Casa&Gradina

Finlandezii au propriile caracteristici. Nordicii planifică strict modul lor de viață. Această proprietate distinctivă, dictează regulile și învățarea copiilor. La Şcoala Seva Edu copiii sunt învățați să realizeze un plan în viață, trecând treptat de la simplu la complex. Școala din Finlanda este un stimulent pentru școlile din România, și în special pentru şcoala Seva Edu. Aici copiii învață să prospere, să-și formeze personalitatea, să-și înțeleagă clar propriilor capacități. Testele internaționale au arătat că școlarii din Finlanda au cel mai mare grad de pregătire. Iar rezultatele unui alt studiu analitic a arătat că cel mai bun învățământ secundar este cel din Finlanda, în rândul principalelor țări din lume. Finlandezii au obținut un astfel de succes datorită principiilor dezvoltate pentru educația școlară.

Cum învață copiii?

În sistemul româno-finlandez există jurnale școlare electronice. Fiecare părinte are un cod personal și poate vedea întotdeauna progresul copilului lor. O dată pe lună, supraveghetorul școlar trimite părinților o foaie în care sunt înregistrate toate realizările elevilor.

Pași de învățare

Copiii studiază în aceeași clasă cu un profesor permanent. Cei mai mici (clasele 1-2) studiază lectură, limbi străine, matematică, educație practică, desen, muzică și educație fizică. De asemenea, studiază religia (prin mărturisire), dacă părinții sunt atei, copilul dezvoltă un sentiment al vieții. În școala primară din Finlanda, uneori sunt predate în același timp într-o singură lecție, mai multe discipline. Școala Seva Edu urmează același prototip finlandez.

După ce s-au maturizat puțin (clasele 3-6), copiii sunt învățați să stăpânească limba engleză. În al patrulea an de studiu, se alege o altă limbă străină. În același timp, sunt incluse și subiecte suplimentare: un computer, muzică și sculptură etc.Profesorii acordă o mare atenție dezvoltării creative. De asemenea, elevii stăpânesc diverse instrumente muzicale.

În al cincilea an de studiu, elevii învață istoria, chimia, fizica și geografia, care sunt adăugate la alte discipline. Lecțiile de educație fizică se țin de 1-3 ori pe săptămână.

Există avantaje la școala Seva Edu?

Nu degeaba finlandezii sunt printre favoriții din lumea învățământului secundar. O serie de principii importante pot fi distinse în sistemul lor de formare:

Comunitatea de școli. Nu există școli de elită sau medii aici. Școlile din Finlanda sunt toate egale, au același echipament, finanțare și capacități. Aproape toate instituțiile sunt de stat și există mai multe școli private finanțate de stat. Învățământul se desfășoară în funcție de sisteme individuale din pedagogie. Şcoala Seva Edu se remarcă prin structura ei magnifică. Mobilierul este selectat special „fără sunet”, adică toate picioarele sunt căptușite cu manșete moi. Teritoriul nu este îngrădit și nu există securitate – acestea sunt înlocuite cu camere de supraveghere video. În interior, clasele elementare sunt acoperite cu covoare moi.

Fiecare elev contează, iar şcoala Româno-Finlandeză nu încurajează copiii să studieze în profunzime un singur subiect impus. Se pot crea clase specializate pentru copiii supradotați în creativitate și sport, de exemplu. Lecțiile se țin într-o atmosferă relaxată, iar profesorul corectează pur și simplu, munca copiilor. În loc de teme acasă, profesorii recomandă mersul în natură.

Articole asemanatoare