Vrei să-ți modernizezi exteriorul casei? Iată câteva idei numai bune de luat în calcul!

de Casa&Gradina

În general, când se pune problema actualizării aspectului și funcționalității exteriorului unei case, se ia în calcul o renovare completă. Totuși, de foarte multe ori, renovările de acest tip sunt amânate. Evident, principalul motiv este fie lipsa fondurilor, fie lipsa timpului necesar pentru a realiza o renovare.

În asemenea cazuri, procesul cel mai potrivit este cel de modernizare. Aceste implică în principal modernizarea la nivel de aspect a unei case. Totuși, după cum probabil știi, când vine vorba de design, atât aspectul, cât și funcționalitatea sunt avute în vedere.

Iată astfel câteva idei excelente pe care trebuie să le iei în calcul în procesul de modernizare!

Reîmprospătarea fațadei într-un mod inedit!

Este de la sine înțeles faptul că fațada casei are de obicei nevoie de modernizare și reîmprospătare. Totodată, lucrările realizate la nivelul acesteia pot fi foarte dificile de realizat – sau dura mult timp. Din fericire, în ziua de astăzi poți apela oricând la fațade ventilate. Acestea sunt o modalitate unică de a-ți moderniza și crește nivelul de funcționalitate al casei tale.

Fațadele ventilate au la bază o carcasă realizată din panouri compozite. Acestea din urmă sunt la rândul lor realizate din fibre-ciment sau din aluminiu, pe lângă o structură solidă și materiale izolatoare.

Pe lângă aspectul plăcut și ușor de întreținut, aceste fațade prezintă și nenumărate caracteristici funcționale. Astfel, acestea au o durată de viață mare, precum și rezistență în fața razelor UV și coroziunii. Fațadele oferă și izolare acustică, termică și împotriva focului. Nu în ultimul rând, sunt foarte ușor de instalat. Astfel, timpul dedicat modernizării va fi menținut la minim!

Schimbarea ușii de la intrare

De regulă, întregul aspect al casei tale va fi îmbunătățit dacă alegi o ușă pe măsură. Astfel, dacă cea prezentă acum are ceva ani vechime în spate, poate este cazul să o înlocuiești. În caz contrar, nu uita că poți apela la mentenanță. Totodată, poți încerca și îmbrăcarea acesteia într-un strat protector de o altă culoare.

Dacă se pune problema înlocuirii, atunci o ușă metalică este necesară. La intrare, dacă există posibilitatea, se preferă ușile cu elemente suplimentare. Aici este vorba despre panouri de sticlă securizată în lateral sau despre inserții metalice pentru a crea un aspect premium.

În orice caz, importantă este securitatea ușii. Sistemul de închidere/deschidere trebuie să fie principalul punct de interes. Aspectul cade pe locul doi, desigur.

Scoate în evidență aleea către garaj

O modernizare poate însemna actualizarea elementului care nu este deloc îngrijit la nivelul casei tale. De regulă, acel element este aleea către garaj. Aceasta rămâne deseori ca din fabrică – anume un simplu strat de ciment care mai capătă și pete în timp.

Pentru a o moderniza, este recomandată aplicarea de pavele din beton sau de cărămidă, pentru un aspect mai vintage. Această modernizare este într-adevăr o investiție, dar este una care va oferi întregii curți un aspect mult mai îngrijit.

Poți aplica același principiu și la orice potecă din curtea ta, inclusiv la cea care duce spre ușa de la intrare.

Iluminatul corespunzător poate face minuni

Deja ai o curte sau o fațadă modernă, inedită, dar nu știi cum să o scoți în evidență? Simplu, anumite elemente vor sări în ochi cu siguranță dacă instalezi surse de iluminare. Prezența surselor de iluminare pune totodată bazele unei case mai primitoare, în special seara și pe timp de noapte.

Câteva lămpi sau felinare moderne îți oferă și posibilitatea de a petrece serile afară sau chiar de a pune la punct o terasă. Nivelul general de siguranță al casei este totodată îmbunătățit.

Acesta este unul dintre lucrurile pe care nu trebuie să le uiți în procesul de modernizare. Mai exact, orice element cu rol estetic trebuie să aibă și un rol funcțional. Astfel, eviți adăugarea de elemente inutile care pot dăuna aspectului exteriorului casei tale.

Nu uita de inspecția casei!

Înainte de a demara un întreg proces de modernizare, trebuie să te asiguri că nu ai nevoie de o renovare. Cele două lucruri menționate sunt destul de diferite și implică costuri diferite de asemenea. Pentru a te asigura că nu ai nevoie de o renovare ca la carte, este recomandată inspecția casei.

Se va verifica astfel acoperișul, structura de rezistență, precum și integritatea pereților și a ferestrelor. Dacă vor fi necesare câteva înlocuiri și nu îmbunătățiri, atunci se poate pune problema unei renovări.

Deisugr, ca și proprietar îți vei cunoaște casa foarte bine. Vor fi părți care necesită renovare minoră, precum și părți care pot fi modernizate. Alegerea finală este și va fi mereu a ta!

Nu în ultimul rând, nu uita să colaborezi mereu doar cu experți în domeniu. Fie că este vorba despre produse, elemente speciale sau servicii, trebuie să ai parte de ce-i mai bun. Doar așa poți fi sigur de faptul că modernizarea este plăcută din toate punctele de vedere – aspect și funcționalitate!

Puțină cercetare la nivel de industrie este mereu binevenită, fie că este vorba despre casa sau grădina ta!

Articole asemanatoare