Vopsirea casei – pasii care trebuie urmati

de Casa&Gradina

Doresti sa stii cum iti poti vopsi casa in mod adecvat? Daca doresti sa stii acest lucru, citeste acest articol in continuare deoarece vei putea gasi informatii utile. Pasii corect pentru vopsirea casei nu sunt complicati insa daca nu sunt urmati cum trebuie s-ar putea sa iti faci acest proces mai des decat ti-ai dori. Prin urmarea cu atentie a pasilor de mai jos exteriorul casei tale va fi protejat in anii ce vor urma!

1. Indeparteaza stratul vechi de vopsea

Inainte sa faci ceva concret, va trebui sa indepartezi stratul vechi de vopsea. Cea mai buna metoda e sa indepartezi acest strat prin spalare cu presiune sau cu ajutorul unui dispozitiv de slefuire. Prin spalarea cu presiune vei indeparta toate elementele nedorite. Poti sa inchiriezi uneltele necesare fara sa fii nevoit sa platesti prea mult.

2. Pregatirea suprafetei

Dupa ce ai indepartat stratul vechi de vopsea va trebui sa pregatesti suprafata, sa o netezesti inainte sa aplici primul strat. Vei reusi sa netezesti suprafata extrem de repede folosind un aparat de slefuit. Slefuirea suprafetei iti va lua ceva timp insa acest pas este cel mai important si de aceea merita o atentie sporita.

3. Aplica grundul si stratul primar de vopsea

Acum este momentul sa incepi sa vopsesti! Nu chiar, prima data trebuie sa aplici un strat sau doua de grund. Grundul va ajuta vopseaua sa se prinda mai bine si va oferi o protectie suplimentara. De indata ce grundul s-a uscat poti incepe sa vopsesti. Cea mai buna metoda consta in folosirea unui pistol de vopsit. Daca nu poti sau nu doresti sa folosesti aceasta metoda, poti opta pentru o pensula care iti va oferi cele mai bune rezultate desi munca depusa va fi mult mai mare si va putea dura si cateva zile.

4. Aplicarea baitului

Baitul este mai greu de aplicat decat grundul ori vopseaua. Este foarte subtire si aluneca mai repede. Asa ca aplica-l cu atentie si cu rabdare, nu incerca sa strici totul grabindu-te. Daca vei aplica baitul cat mai bine, vei fi foarte fericit la sfarsitul procesului. Acestia sunt pasii, din cate poti vedea e un proces usor de urmat pentru vopsirea exteriorului caminului. Desi e un proces simplu iti va lua ceva timp, rabdare si vei avea nevoie desigur de uneltele si produsele necesare asemenea grundului, vopselei si baitului!

Articole asemanatoare