Haina de blana naturala – beneficiile reale pe care le ofera

de Casa&Gradina

Cand ne gandim la o haina de blana naturala, o asociem cu eleganta, cu rafinamentul, cu luxul si cu gusturile vestimentare sofisticate. In ciuda tuturor protestantilor, haina de blana va continua sa domine tendintele in moda si sa fie apreciata si dorita, deoarece este un articol vestimentar de iarna calduros, confortabil, luxos, dar si ecologic. Dar iata ca putine persoane cunosc stiinta si istoria din spatele hainelor de blana naturala sau a hainelor captusite cu blana.

Haina de blana asigura confortul termic necesar

Blana are cu siguranta un aspect estetic, dar este folosita in principal pentru a ne proteja de vremea rece. Gulerele de blana naturala, de exemplu, dar si blana aplicata pe glugi, actioneaza ca o bariera si previne patrunderea vantului, ceea ce contribuie la un confort termic sporit. De asemenea, blana naturala retine mai bine caldura corporala in comparatie cu orice alt material cu proprietati izolatoare. Cu alte cuvinte, hainele de blana va asigura confortul termic de care aveti nevoie in mijlocul iernii generoase, impiedicand scaparea caldurii corporale. 

Haina de blana – stil si eleganta

Pe langa calitatile sale termice, o haina de blana naturala va fi intotdeauna o expresie a gusturilor sofisticate si a luxului. Blana naturala ofera unei tinute o nota de eleganta si de lux cum nu o poate face nicio alta piesa vestimentara sau accesoriu. Aspectul stilat al blanii poate fi observat de la distanta. Blana adauga dimensiune, profunzime si textura chiar si celor mai simple tinute vestimentare. Celebritatile, actritele si fotomodelele mizeaza in sezonul rece pe impactul puternic al unei haine de blana naturala. 

Haina de blana – o alegere sanatoasa si ecologica

In cele din urma, daca va doriti sa construiti o garderoba care consta exclusiv din piese de moda durabile, veti fi incantate sa aflati ca blana naturala este un material organic, regenerabil si ecologic. Investitia intr-o haina de blana de inalta calitate, care poate sa tina chiar mai bine de 30 de ani, nu va avantajeaza doar finantele, ci si mediul inconjurator. Paltoanele fabricate din blana artificiala isi pierd rapid proprietatile termice si impermeabile si se uzeaza foarte repede. De asemenea, trebuie sa ne gandim si la faptul ca o blana artificiala are nevoie de sute de ani pentru a se descompune – asta daca o va face vreodata, inainte de a ajunge in aer sau in circuitul apelor. In schimb, blana naturala poate fi reciclata, recroita si refolosita ani la rand, iar daca la un moment dat va ajunge la depozitul de deseuri, va avea nevoie de doar cativa ani pentru a se descompune. 

Cercetarile arata, de asemenea, ca purtarea materialelor sintetice poate contribui la aparitia mai multor probleme de sanatate. Blana naturala, pe de alta parte, este frumoasa in mod natural si necesita cantitati minime de substante chimice netoxice, cum ar fi sarea de alaun, in procesul sau de fabricatie, protejandu-ne astfel starea de sanatate. 

Articole asemanatoare