Care este cel mai bun material pentru lenjeriile de pat

de Casa&Gradina

Lenjeriile de pat sunt menite să ne asigure confortul și un somn odihnitor, iar din acest motiv materialul din care acestea sunt realizate este deosebit de important. Există mai multe materiale din care poți alege lenjeria de pat potrivită, așa că haide să vedem care este cel mai bun dintre acestea.

Bumbacul satinat – vedeta all time 

Lenjeriile din bumbac satinat sunt deosebit de apreciate de către majoritatea persoanelor, pentru că materialul în sine oferă câteva caracteristici care contribuie la menținerea unei stări perfecte de confort. Nu întâmplător aceste modele de lenjerii de pat sunt alese chiar și pentru camera copiilor, fiind materiale naturale care permit pielii să respire și să se bucure de confort. 

Bumbacul satinat este cunoscut pentru faptul că are proprietatea de a absorbi umiditatea, iar acest lucru îl face să fie perfect pentru odihna de seară, atunci când corpul transpiră. 

Bumbacul satinat este non-alergic 

Bumbacul satinat poate fi folosit fără probleme chiar și de către persoanele cu alergii, deoarece are la bază un material natural, iar vopselele cu care sunt impregnate aceste lenjerii sunt inofensive pentru corpul uman. 

Bumbacul satinat este rezistent

Acest material oferă, de asemenea și o rezistență foarte bună în timp, datorită fibrelor îmbunătățite, care nu se rup cu ușurință. Din acest motiv, foarte multe persoane afirmă că lenjeriile din bumbac satinat rezistă mai mult decât orice alt tip de lenjerie, chiar și la cicluri repetate de spălat sau centrifugare. 

Bumbacul satinat are un preț mic 

Prețul lenjeriilor din bumbac satinat nu este unul mare, raportat la avantajele pe care le oferă acest material. Din contră chiar, acestea fac parte din segmentul economic, mai ales dacă facem o comparație cu prețurile altor lenjerii de pat precum cele din mătase.

Bumbacul satinat oferă un colorit deosebit

Cele mai multe tipuri de lenjerii din bumbac satinat oferă nu doar rezistență și confort, ci și estetică. Acestea sunt disponibile într-o gamă variată de culori și modele. De la imprimeuri vesele pentru copii cele la monocrome pentru adulți, lenjeriile din bumbac satinat au un aspect atractiv, pe placul tuturor. Astfel, dacă vei dori un produs mai special, cu siguranță îl vei găsi în modelele de lenjerii de pat din bumbac satinat. 

Bumbacul satinat nu se deformează 

O mare parte a materialelor textile întâmpină dificultăți în ceea ce privește spălarea și uscarea, ca urmare a contragerii materialului (a fibrelor). Bumbacul satinat reduce aceste fenomen al ”intrării la apă”, fibrele fiind mai compacte, astfel că nu lasă loc reducerii spațiului. 

Acesta constituie încă un avantaj major pe care nu poți să îl ignori atunci când alegi un produs care să se potrivească familiei tale. În plus lenjeriile de acest tip nu cad de pe saltea, materialul având o suprafață care nu alunecă la contact. 

Lenjeriile din bumbac

Pe lângă lenjeriile din bumbac satinat își fac loc în top și lenjeriile din bumbac uzual. Acestea au aceleași proprietăți în ceea ce privește absorbția și confortul și oferă, de asemenea un grad sporit de rezistență. 

Mai mult decât atât, în prezent se pune accent și pe ideea de bumbac ecologic, de aceea și acesta este o opțiune de care să ții cont. 

Lenjeriile de pat sunt indispensabile atunci când vorbim despre somn și odihnă, așa că alegerea trebuie să aibă în vedere toate aceste considerente. Bumbacul satinat se află pe primul loc în ceea ce privește alegerile, urmat de bumbacul uzual, astfel că poți lua în calcul acest opțiuni data viitoare când îți cumperi lenjeria de pat potrivită pentru dormitorul tău. 

Articole asemanatoare

LASA UN COMENTARIU

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!