Clinica stomatologica – Tratament stomatologic la microscop

de Casa&Gradina

Introducerea de noi tehnologii si metode este o tendinta in stomatologia moderna. Ele ajuta ca tratamentul sa fie mai bland, mai sigur si mai rapid. Tratamentul dintilor si canalelor la microscop in clinica stomatologica Dental Elite este un serviciu ultramodern. 

Optica dentara permite efectuarea tratamentului cu o precizie extrema: indeparteaza numai tesuturile deteriorate, trateaza canalele complexe si, in mod ideal, reface forma dintelui.

Clinica stomatologica – Indicatii pentru tratamentul la microscop

Microscopul dentar este utilizat in toate etapele: in diagnosticare, in tratament terapeutic si endodontie, in stomatologie estetica si protetica. Prin urmare, tratamentul la microscop este indicat in urmatoarele cazuri:

  • depistarea precoce a leziunilor patogene si a problemelor dentare;
  • in procesul de prelucrare a canalelor dentare (microscopul permite detectarea cu exactitate a tuturor infectiilor si indepartarea pulpei infectate cu 100%;
  • pentru a detecta microfisurile si deteriorarea minora a dintilor;
  • in timpul tratamentului repetat, cand este necesara indepartarea vechiului material de obturatie, pentru a gasi tesutul afectat;
  • pentru a indeparta resturile de tesut din timpul manipularilor anterioare;
  • pentru diagnosticarea de inalta calitate a cariilor ascunse;
  • pentru operatii microchirurgicale, obturatie tridimensionala a canalelor;
  • in procesul de tratament ortopedic (strunjire, tratament de suprafata de inalta calitate);
  • pentru a evalua acuratetea restaurarii, potrivirea protezelor.

Microscopul dentar ofera o marire de 30x a zonei de lucru. Prin urmare, tratamentul dintilor si canalelor la microscop la clinica dentara, ajuta la obtinerea unui rezultat favorabil in 98% din cazuri. 

Cu tratament endodontic repetat, un rezultat favorabil al pacientului este garantat in mai mult de 85% din cazuri. Tratamentul la microscop face ca acesta sa fie usor de manipulat in zonele greu accesibile, pentru a evita inflamatia din cauza leziunilor accidentale ale tesuturilor moi si a dintilor adiacenti. Folosirea unui microscop ajuta la salvarea dintilor in majoritatea cazurilor.

Caracteristicile tratamentului dentar la microscop

Secventa procedurilor in tratamentul stomatologic sub microscop nu se modifica. Medicul dentist plaseaza aparatul la o distanta de pana la 10 cm deasupra capului pacientului si examineaza zona de lucru prin ocular. Marirea cu iluminare simultana ajuta la identificarea instantanee a zonelor afectate. 

Acest lucru creste eficienta, calitatea si viteza manipularilor si reduce trauma tratamentului. Microscopul ajuta la identificarea 100% a zonelor carioase si inflamatii, controleaza curatenia canalelor, ajuta medicul sa vada toate caracteristicile anatomice, ramurile si tubulii, determina calitatea umpluturilor vechi, gaseste si elimina perforatia rezultata, identifica si indeparteaza resturile de materiale de lucru etc., minimizeaza profunzimea pregatirii inainte de a pune obturatii, fatete sau structuri protetice.

Cand se trateaza dintii folosind un microscop dentar la clinica stomatologica, pacientul nu simte disconfort. Dimpotriva, toate procedurile sunt mai rapide si fara durere suplimentara, deoarece dispozitivul asigura acuratetea muncii medicului stomatolog. 

Stomatologia traditionala s-a bazat doar pe experienta si calificarile medicului, imaginii 2D cu raze X ale zonelor de lucru. Microscopul dentar a devenit un instrument suplimentar care imbunatateste semnificativ calitatea tratamentului. Costul tratamentului la microscop nu este mult diferit de cel traditional.

Articole asemanatoare

LASA UN COMENTARIU

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!