Cum transformi sufrageria în camera perfectă pentru odihnă – Iată câteva aspecte ce îți vor schimba radical relația cu sufrageria ta!

de Casa&Gradina

Pentru că trăiești într-o eră a vitezei, totul trebuie făcut pe fugă și la termenul limită, iar ție îți rămâne prea puțin timp pentru odihna adevărată. Poate că singurul moment în care reușești să te relaxezi este acela când te pregătești pentru somn. În realitate, organismul tău are nevoie de două tipuri de odihnă: una fizică și una psihică.

         Dacă somnul te ajută să realizezi odihna fizică, pe cea psihică e important să ți-o asiguri și prin anumite momente de pauză. Pentru asta ai nevoie de un spațiu perfect amenajat, care să transmită minții tale mesajul potrivit: e timpul pentru relaxare! Sufrageria este spațiul pe care l-ai putea asocia cu ușurință acestui tip de activitate, așa că poți începe transformarea încăperii într-un mic sanctuar de liniște.

Iată care sunt trucurile cele mai utile dacă vrei să îți transformi sufrageria în camera perfectă pentru odihnă:

Reducerea mobilierului

         Știi foarte bine că un spațiu aglomerat este unul care îți obosește privirea. Așa stau lucrurile și cu mobilierul din sufragerie. Pentru a începe organizarea unui spațiu potrivit ritualului tău de odihnă, e necesar să asiguri o structură minimalistă când vine vorba de corpurile de mobilier. Alege piese cât mai simple și mai compacte. Dacă ești fan al stilului minimalist, poți opta pentru cât mai puține corpuri, preferabil închise, pentru depozitarea obiectelor.

Alegerea culorilor potrivite

         Culorile sunt extrem de importante pentru această încăpere. Fiecare nuanță sugerează o anumită stare de spirit. Trebuie să fii atent la alegerea paletei cromatice tocmai din acest motiv. Pentru a transmite organismului tău starea de odihnă, este potrivit să optezi pentru culori neutre. Renunță la roșu, portocaliu ori negru și chiar și la albul prea puternic atunci când vine vorba de pereții sufrageriei.

Nivelul și tipul de lumină

         Dacă ai o sufragerie puternic luminată, ești cu siguranță norocos. Cea mai bună lumină pentru sănătatea ta este lumina naturală. Desigur, există și persoane care preferă puterea luminii reci sau becurile cu lumină caldă pentru anumite spații. Găsești becuri cu led pe universulelectronicelor.ro ce pot satisface toate gusturile. Pentru un spațiu dedicat relaxării, însă, orientează-te după acele becuri ce au în jur de 3000 – 4000K.

Decorul optim

         Decorul optim este un aspect ce ține în totalitate de tine. Spre exemplu, dacă îți place foarte mult să citești, îți poți amenaja sufrageria ca pe o sală de lectură. Un truc la fel de eficient precum alegerea tematicii preferate este să faci loc plantelor în sufragerie. Motivele vegetale sunt mereu un factor relaxant pentru psihicul încărcat. Dacă ești un iubitor de animale, mai degrabă, poți recurge la clasicul acvariu. A privi înotul peștilor din acvariu pentru câteva momente pe zi are efecte foarte rapide și poate reduce mult starea de oboseală și stresul.

         În concluzie, sufrageria este un spațiu extrem de versatil și poate susține cu ușurință conceptul de cameră de odihnă. Elimină elementele suplimentare de decor sau culorile stridente din încăpere și introdu doar acele elemente care contribuie la confortul tău psihic. Cel mai important este să te asiguri că transmiți creierului mesajul potrivit, cel de relaxare și odihnă, prin aceste trucuri de amenajare interioară.

Sursa foto: unsplash.com 

Articole asemanatoare