Și balconul tău poate arăta ca în reviste! Iată câteva elemente esențiale pentru o transformare de vis a balconului tău!

de Casa&Gradina

Dacă apartamentul în care locuiești este prevăzut cu balcon, ești în mod clar o persoană norocoasă. Poate că nu ai cea mai grozavă priveliște, dar tot beneficiezi de foarte multă lumină naturală. Cu așa avantaj, ar fi chiar păcat să nu valorifici acel spațiu. Dacă balconul este închis, îl poți aranja în așa fel încât să te servească foarte bine și în perioada sezonului rece.

         Îți poți transforma cu ușurință balconul în locul perfect pentru savurat cafeaua și o carte bună, ori chiar în locul în care îți desfășori activitatea profesională de acasă. La fel de simplu îl poți aranja în așa fel încât să fie un spațiu hibrid în care să petreci timp de calitate indiferent de activitate. Important este totuși să aduci câteva elemente de modernizare care vor modifica total aspectul acestui colțișor plin de potențial din locuința ta.

Iată câteva elemente esențiale pe care le poți introduce pentru a transforma balconul într-un spațiu de vis:

Câteva plante de dimensiuni mari

         Plantele verzi sunt mandatorii. Pe lângă faptul că lumina puternică le este prielnică, această combinație de spațiu inundat de lumină naturală și frunze verzi, vor ajuta la îmbunătățirea confortului psihic. Dacă te îngrijorează costurile ridicate ale plantelor de interior din magazinele de specialitate, poți găsi oricând variante mai puțin costisitoare peste tot pe internet sau pe grupurile dedicate de pe platformele de socializare. Mereu există o soluție! Două sau trei plante de dimensiuni mari vor fi suficiente pentru a reda aspectul dorit.

Măsuța de cafea

         Măsuța de cafea aleasă de tine va fi foarte importantă. Dacă planul tău e să transformi balconul într-un spațiu multifuncțional, vei dori să optezi pentru o masă care să se potrivească tuturor nevoilor tale. Cel mai potrivit ar fi să alegi o măsuță ceva mai înaltă pe care să o asortezi cu unul din tipurile de scaune puse la dispoziție de Sensodays.ro. În felul acesta, balconul va fi perfect atât pentru ticluirea proiectelor, cât și pentru cafeaua de dimineață. Chiar dacă spațiul îți permite să introduci doar aceste elemente menționate pâna acum, va fi suficient pentru atmosfera pe care o cauți.

Podeaua

         De podea trebuie să te ocupi în mod diferit. Aici este necesar să pui accent atât pe latura estetică,cât și pe cea pragmatică. Poți alege o mochetă ori parchetul laminat, dar cum rămâne cu confortul tău pe timpul iernii. Poate că cea mai tentantă variantă pentru oricine este un covor foarte pufos, poate chiar o imitație de blană. Dacă faci această alegere, cu siguranță vei aștepta în fiecare zi cu nerăbdare acel moment în care vei păși din nou pe balconul tău.

         În concluzie, reamenajarea balconului nu trebuie să fie o activitate costisitoare, ci o manifestare a dorinței de confort. Este locul cel mai prielnic indiferent dacă dorești doar să îți servești cafeaua, ori să lucrezi la proiectele cele mai importante pentru tine. câteva plante, un covor moale și măsuța de cafea perfectă, vor modifica substanțial aspectul acestui spațiu și îl vor transforma în încăperea ta favorită foarte rapid.

Sursa foto: unspalsh.com

Articole asemanatoare

LASA UN COMENTARIU

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!