Cum alegi un calorifer potrivit pentru locuinta ta

de Casa&Gradina

Atunci cand ai nevoie de o solutie de incalzire sau atunci cand vrei pur si simplu sa schimbi caloriferele din locuinta, este recomandat sa te documentezi temeinic astfel incat sa alegi produse cu un randament mai bun decat ceea ce cunosteai deja. Iata care sunt optiunile de alegere, dar si aspectele la care ar trebui sa fii atent atunci cand optezi pentru radiatoarele potrivite pentru casa ta. 

Alege caloriferele în functie de materialul din care sunt realizate

Caloriferele moderne iti oferă posibilitatea de a te bucura de materiale moderne si rezistente, pe care să te poti baza atunci cand vine vorba despre incalzirea locuintei. Caloriferele din aluminiu sunt una dintre cele mai bune optiuni in acest sens. Pe langa faptul ca poti gasi calorifere din aluminiu ieftine, astfel incat sa iti protejezi si bugetul, vei vedea ca acestea se instaleaza deosebit de usor, gratie greutatii reduse a acestora. In plus, caloriferele din aluminiu se incalzesc foarte repede, iar acest lucru iti va oferi un confort termic sporit. Aluminiul este unul dintre cele mai bune materiale conductoare de caldura, astfel ca nu va fi nevoie de un consum mare de energie pentru alimentare. 

Pe langa caloriferele din aluminiu vei vedea ca mai exista si varianta de a utiliza calorifere din otel sau calorifere din fonta, acestea din urma fiind insa greu de montat, chiar daca prezinta avantaje foarte bune la nivel termic. 

Alege caloriferele in functie de aspectul acestora

Amenajarea sistemului de incalzire a locuintei nu ar trebui sa faca nota discodanta cu aspectul acesteia. Caloriferele din aluminiu sunt elemente de incalzire cu linii fluide si moderne, care se potrivesc in orice locuinta, indiferent de tipul camerelor. Caloriferele din aluminiu pot fi realizate in diferite forme si dimensiuni, facand personalizarea camerelor cu mult mai facila. 

Caloriferele din otel pot de asemenea sa te ajute sa obtii un aspect deosebit, doar ca acestea sunt mai greu de prelucrat, din cauza materialului, astfel ca variantele sunt adesea predefinite la nivel de dimensiuni, numar de elementi si dispunere a acestora. 

In ceea ce priveste caloriferele din fonta, acestea sunt estetice, insa sunt greoaie si mari si adesea pot ocupa mai mult spatiu decat ar trebui. 

Alege caloriferele in functie de rezistenta

In ceea ce priveste rezistenta, caloriferele din aluminiu necesita atentie doar la socuri mecanice puternice, deoarece acestea pot afecta structura. In lipsa loviturilor caloriferele din aluminiu rezista ani buni in orice locuinta, fara a se deforma sau fara a suferi modificari majore. 

Caloriferele din otel sunt de asemenea rezistente, chiar si la socuri mecanice, insa in general acest lucru nu se justifica la nivel de alegere, mai ales daca folosesti oricum o masca de protectie pentru radiator. 

Cele mai rezistente tipuri de calorifere sunt cele din fonta, insa acest lucru se datoreaza materialului foarte dens, foarte greoi, aspect care influenteaza montajul si aspectul. 

Alege caloriferul in functie de randament

Randamentul pe care il ofera corpurile de incalzire este deosebit de important, deoarece costurile cu energia sunt destul de mari in prezent. Caloriferele de aluminiu se incalzesc repede si in acest fel distribuie in mod uniform caldura la nivelul intregii locuinte. 

La polul opus, caloriferele din fonta se incalzesc mai greu, insa raman calde pentru mai mult timp, reusind astfel sa pastreze o temperatura potrivita la interior. 

Alegerea unui calorifer potrivit pentru locuinta ar trebui sa aiba in vedere si tipul camerelor pe care le incalzesti. Astfel, pentru zona bailor, a mansardelor sau podurilor locuite, caloriferele din aluminiu sunt o optiune foarte buna, deoarece dimensiunile si greutatea reprezinta un atuu in acest sens.

Alege caloriferul in functie de aceste criterii si bucura-te de avantajele pe care ti le vor oferi corpurile de incalzire alese. Confortul termic este deosebit de important intr-o casa, mai ales in sezonul rece, asa ca alege inspirat, pentru un ambient cu adevarat perfect. 

Articole asemanatoare