Ce sunt barierele automate şi ce avantaje oferă?

de Casa&Gradina

Apariţia de soluţii integrate pentru amenajarea parcărilor sau delimitarea zonelor de acces semnalează o creştere a uzului de bariere automate moderne şi uşor de folosit. Designul, fiabilitatea şi adaptabilitatea pentru diferite sectoare de activitate sau spaţii împarte uzul de folosinţă  al acestor sisteme de siguranţă în mai multe tipuri de implementare: frecvenţa de utilizare, lungimea de fixare a braţului, timpul de deschidere / închidere, control integrat şi rezistenţă sporită în timp. 

O gamă largă de bariere automate se pliază uşor pe necesităţile de uz industrial sau rezidenţial. Orice delimitarea concepută pentru a fi pusă sub restricţionare cu ajutorul barierelor automate necesită o împrejmuire de bază şi o dimensionare corespunzătoare pentru a face faţă în mod optimizat fluxului de maşini.

Avantaje bariere automate

Există o gamă variată de bariere automate fiecare venind cu propriile avantaje:

–   Barierele automate determină accesul controlat într-o anumită parcare său încântă;

–   Se poate solicita mai uşor accesul pe baza plăţii;

–   Barierele automate sunt mult mai elegante;

–   Barierele automate sunt mai uşor de utilizat;

–   Nu mai trebuie plătită o persoană care să se ocupe de ridicarea şi coborârea barierei;

–   Barierele automate pot permite accesul pe bază de cartelă doar anumitor persoane, aşa cum sunt angajaţii companiei.

Bariere automate pentru uz industrial şi parcări

Automatizarea accesului auto cu bariere automate pentru uz industrial şi parcări implică anumite caracteristici: soluţie ideală pentru trafic intens, configurare şi exploatare avantajoasă, funcţionare inteligentă pentru a se integra uşor în fluxul existent. Frecvenţa de funcţionare rapidă este absolut necesară pentru uzul industrial astfel încât traficul să se realizeze în mod optimizat şi fără interferenţe. Integrarea adaptativă privind incadramentele se face prin selecţia braţelor în funcţie de lungime, timpii de acţionare şi înălţimea spaţiilor de acces. 

Funcţionarea performanţă a acestor tipuri de bariere automate care se pretează pentru sectorul industrial are la bază o tehnologie înzestrată cu sistem electronic specializat (automat, semiautomat, manual), monitorizare şi autodiagnosticare, tehnologie hidraulică fiabilă şi posibilitatea de accesorizare pentru funcţionare de tip master / slave. 

Unele modele de bariere automate sunt produse hibrid, ceea ce se resimte în peste 2000000 de cicluri cu frecvenţă continuă fără a necesita mentenanţă sau îngrijire specializată.

Bariere automate pentru uz rezidenţial

Restricţionarea pentru zone rezidenţiale private se face cu ajutorul unor bariere automate diferenţiate în funcţie de necesităţile de închidere – deschidere şi dimensiunea braţelor articulate. Frecvenţa de utilizare a acestor tipuri de bariere automate este mai redusă decât în cazul celor de uz industrial sau a parcărilor. 

Adaptabilitatea barierelor se pretează atât pentru mediu de suprafaţă cât şi pentru cel subteran, implementarea făcându-se cu personal calificat care urmează să pună în funcţiune întreg sistemul pentru a fi exploatat în condiţii de siguranţă.

Estetica este redată de un design coloristic variat cu protecţie pentru praf şi apă şi posibilitate de fixare pentru deschidere pe stânga sau pe dreapta. Disponibilitatea modelelor de bariere automate înglobează cele mai potrivite soluţii optimizate din punct de vedere al costului cu fiabilitatea, frecvenţa de utilizare şi tipul de control folosit pentru incadrament.

Articole asemanatoare