Ce trebuie să ştii despre cărămida aparenta folosită pentru personalizarea exterioarelor şi interioarelor caselor?

de Casa&Gradina

Caramida aparenta este un produs ce arată excelent pe faţadele clădirilor, dar şi la interiorul lor. Datorită dimensiunilor mici, ar fi practic imposibil montarea cărămizii bucată cu bucată, de aceea finisarea pereţilor cu cărămidă aparentă care nu presupune atât de multă munca este reprezentată de folosirea plăcilor sau panourilor decorative de imitaţie de cărămidă de dimensiuni mari.

Cum pot fi folosite panourile decorative cu cărămidă aparentă?

Panourile decorative cu cărămidă aparentă pentru pereţii exteriori şi interiori reprezintă o soluţie ingenioasă de finisaj care permite proprietarilor să schimbe într-un mod simplu şi elegant nu numai designul interior al unei încăperi, ci şi faţada exterioară a clădirii. 

Graţie materialelor de calitate ce intra în compoziţia panourilor decorative cu cărămidă aparentă, ele pot fi folosite într-o mare varietate de finisaje, de la decorarea băilor, a bucătăriilor, a livingurilor şi dormitoarelor, până la decorarea şi termoizolarea pereţilor faţadelor exterioare şi placarea halelor industriale la exterior. 

Având proprietăţi constructive bune, aceste panouri decorative cu cărămidă aparentă sunt rezistente în fața intemperiilor şi focului, fiind o soluţie ideală pentru realizarea unor pereţi anti-incendiu.

De ce să alegi cărămida aparenţă cu rol termoizolant? 

Panourile decorative cu rol de termoizolare de dimensiuni mari imita cărămidă şi reprezintă un material extrem de revoluţionar, folosit în decorarea interioară şi exterioară a pereţilor unei locuinţe. Aceste plăci au rol decorativ şi termoizolant deopotrivă şi sunt extrem de apreciate de către cumpărători, fiind uşor şi rapid de montat. 

Concret, principalele avantaje ale plăcilor decorative cu cărămidă aparentă sunt:

  • durata de viaţă îndelungată, având o rezistenţă garantată de peste 30 de ani dacă este întreţinută şi montată în mod corespunzător;
  • capacitatea de a ascunde diferite nereguli ale suprafeţelor ce urmează să fie finisate;
  • o greutate uşoară şi o grosime mică, ce permite folosirea panourilor decorative pe pereţii din beton şi deopotrivă pe pereţii de gips carton;
  • montajul rapid prin lipire şi prinderea mecanică cu negrese sau holsuruburi;
  • nivel ridicat de rezistentă la factori negativi, la umiditate ridicată, la ciuperci, mucegai, murdărie;
  • textura originală de cărămidă sau de piatră ce poate fi pigmentata în mai multe nuanţe, astfel încât să se potrivească cu orice gust.

Panourile decorative din cărămidă aparentă pot fi folosite în spaţii rezidenţiale, în camere de zi, în birouri şi cafenele, în pub-uri şi restaurante, în baruri şi nu numai. Acestea se combina în mod spectaculos cu alte materiale de finisaj precum lemnul, astfel încât aduc o notă de bun gust acolo unde sunt montate.

Design util şi imaginaţie fără graniţe numai cu ajutorul plăcilor de cărămidă aparentă

Cărămidă aparenta conferă spatiilor în care este montata un design util, plăcut, fiind necesară doar imaginaţia proprietarilor astfel încât faţada să se apropie de perfecţiune. Un aspect exterior aproape de ideal al faţadei clădirii se obţine prin combinaţia de cărămizi pentru placare cu forme şi cu culori deosebite. 

Cărămidă aparenta marchează accente naturale nu numai la faţade, ci şi la amenajarea interiorului, în bucătării spre exemplu, emanând naturaleţe şi căldura. plăcile au culori atractive şi un aspect plăcut, impresionând prin amestecul culorilor siprin efectele strălucitoare.

Articole asemanatoare