Cabină de duș dreptunghiulară sau cabină de duș semirotundă? Află care este cea mai potrivită alegere pentru baia ta!

de Casa&Gradina

Se spune în general că gusturile, în materie de orice, nu se discută. Părerile sunt împărțite pe toate fronturile: unii preferă înghețată de ciocolată, alții de vanilie, unii vacanță la mare, alții la munte, iar lista poate continua la nesfârșit. Același principiu se poate aplica și pentru preferințele ce țin de amenajarea și detaliile de funcționalitate dintr-o baie. 

Taberele sunt împărțite între fanii căzilor, care preferă să petreacă o oră relaxantă înconjurați de lumânări parfumate și spumantul preferat, în timp ce pentru alții, cabina de duș este cea mai eficientă metodă pentru dușurile zilnice. Astăzi mă vom adresa celei din urmă categorii, pentru că, cu toate că îmi place să îmi organizăm propria experiență spa chiar la mine acasă, înțeleg și perspectiva celor care preferă dușurile. La urma urmei, urmărești funcționalitatea și utilizarea în mod eficient a spațiului, care de cele mai multe ori este deja destul de limitat.

Cabina de duș este un element esențial în orice baie modernă, oferind confort, funcționalitate și contribuind armonios la aspectul estetic, oferindu-ți o mulțime de opțiuni pentru a-l face după placul tău. Când vine vorba de alegerea unei cabine de duș, există diferite modele disponibile, din materiale, culori și designuri dintre cele mai diverse. În acest articol vom explora câteva dintre cele mai populare modele și vom analiza împreună avantajele fiecăruia, pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere în funcție de spațiul și preferințele tale.

Cabine de duș semirotunde

Cabina de duș semirotundă este o alegere populară pentru băile care se confruntă cu probleme legate de spațiul mic. Acestea au un design rotunjit pe o parte, oferind un aspect elegant și fluid. Avantajele includ:

  • Economisirea spațiului: Datorită formei semirotunde, aceste cabine se pot potrivi cu ușurință în colțul băii, economisind astfel spațiu prețios.
  • Este extrem de ușor de instalat.

Sursa: unsplash.com 

Cabine de duș dreptunghiulare

Cabinele de duș dreptunghiulare sunt cele mai comune și versatile opțiuni disponibile pe piață. Acestea se potrivesc în băile de diferite dimensiuni și oferă mai mult spațiu pentru utilizator. Printre cele mai apreciate avantaje ale acestora se numără:

  • Spațiu generos: Datorită formei dreptunghiulare, aceste cabine oferă un spațiu mai mare pentru duș, permițând mai multă libertate de mișcare.
  • Flexibilitate în instalare: Datorită dimensiunilor și formei, o cabină de duș dreptunghiulară se poate instala în diferite configurații și poate fi adaptată la diverse designuri de baie.
  • Variație în dimensiuni: Sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni, ceea ce le face potrivite pentru orice baie, de la cele mici până la cele extrem de spațioase.

Sursa: unsplash.com 

Cabine de duș fără cadă (walk-in)

Cabinele de duș de tipul walk-in sunt caracterizate de lipsa unei căzi sau a unui perete frontal închis complet. Acestea conferă un aspect modern și deschis băii tale. Avantajele includ:

  • Acces ușor: În lipsa unei căzi, cabinele de duș walk-in oferă acces facil, fiind ideale chiar și pentru persoanele în vârstă sau cu mobilitate redusă.
  • Aspect spațios și minimalist: Cabinele de duș fără cadă creează senzație de spațiu și deschidere
  • Curățare eficientă: Pentru că nu dispune de o ușă sau un sistem de uși culisante, care pot adăposti apă și bacterii în spațiile greu accesibile, dușul walk-in facilitează curățenia. Poți curăța extrem de eficient spațiul unui astfel de duș cu o cârpă sau un mop.

Articole asemanatoare