Buruienile din pavaj- cum sa previi aparitia acestora

de Casa&Gradina

Daca vei pastra buruienile si muschii la distanta de structurile de beton din jurul casei, zona nu va arata doar bine, insa nu va trebui sa faci anumite lucrari de renovare. Anumite buruieni pot creste prin placile de pavaj (Troscotul Japonez); altele vor creste prin crapaturi (papadiile) precum si de-a lungul muchiilor. Indiferent daca vorbim de muschi sau buruieni, este important sa le indepartezi pentru a pastra structurile de beton sigure. Iata cateva sfaturi pentru a pastra structurile de beton si zonele din jurul lor sigure si pentru a tine departe buruienile si muschii in anii ce vor urma.

Prima data alege o suprafata din beton adecvata nevoilor tale.

Betonul turnat este cea mai buna optiune pe termen lung impotriva buruienilor. Au o suprafata continua fara imbinari sau spatii in care muschii si buruienile se pot dezvolta. Totusi, in functie de climatul zonei in care stai si in functie de posibilitatile aparitiei cutremurelor, o astfel de structura se poate deteriora iar costurile reparatiilor pot fi foarte mari si vei fi nevoit sa investesti si mult timp pe deasupra. Tine minte ca betonul turnat este permanent, de aceea este important ca inainte sa pregatesti zona cu atentie pentru a rezista in timp. Mai intai trebuie indepartate toate buruienile, rocile, ramurile, etc. Apoi, pune un strat acoperitor peste care sa fie turnat betonul, poti folosi ziare si frunze pentru a te asigura ca nici o buruiana nu va fi in stare sa penetreze betonul. Anumite buruieni pot ramane pasive timp de foarte multi ani si dupa aceea pot sa inceapa sa creasca dintr-o data, si din aceasta cauza e bine sa pregatesti zona deoarece riscul va fi mai mic.

Pavelele sunt o alta optiune cand vine vorba de proiectarea unei anumite zone. Datorita faptului ca sunt montate individual, pot fi inlocuite si nu se va observa nimic. Totusi, sunt fixate cu ajutorul nisipului, acesta este pus intre placile de beton, iar in aceste spatii pot creste buruieni, alge si muschi. Si in acest caz este important sa pregatesti zona inainte pentru a preveni cresterea buruienilor. Daca nu doresti un aspect rural care sa includa muschi si buruieni, atunci va trebui sa cureti zona in mod regulat.

Articole asemanatoare