Un psiholog online ajută cu adevărat – iată 4 beneficii

de Casa&Gradina

Psiholog online – de unde a venit această idee? Au fost momente până de curând când mergeai la un psiholog pentru o întâlnire, auzeai imediat de la oamenii din jur că ești „nebun”. Tot felul de tabuuri și lipsa de cunoștințe a unei persoane obișnuite despre aceasta au pătat adevăratul scop și reputația acestei profesii.

Într-o lume unde tehnologia primează, nu vrei să o folosești pentru orice situație. Poate că nu ai încredere deplină într-un fel sau nu ești convins de eficiența sa. Un psiholog online poate suna bine la început, dar te poți îndoi dacă va fi efectiv. Va fi același lucru cu participarea la o consultare directă cu un psiholog? Va funcționa la fel de bine?

Un terapeut online îți oferă o flexibilitate completă

Imaginează-ți că ai o problemă psihologică, dar nu există un terapeut în jur care să fie specializat în acest domeniu. Datorită tehnologiei care există în prezent, poți avea o sesiune online de terapie adecvată. În același mod, ai de obicei șanse mai mari să găsești un moment al zilei în care programul specialistului pe care îl alegi să se potrivească orelor tale de lucru și nelucrătoare. 

În plus, terapeutul online îți permite să desfășori ședințe de terapie din confortul propriei case sau dintr-un loc în care te simți protejat și în siguranță. 

Un terapeut online este de obicei mult mai ieftin decât o vizită tradițională la cabinet

Mulți oameni asociază greșit inovațiile tehnologice și lucrurile noi în general cu ceva mult mai scump decât metodele tradiționale. Totuși, nu este așa. Acest lucru se datorează nu numai faptului că economisești o mulțime de bani pe drumul către cabinetul psihologului. Este, de asemenea, rezultatul faptului că terapeutul economisește și el bani în acest fel. Nu are nevoie să-și închirieze sala de așteptare, clinica sau un loc potrivit pentru un birou. 

Este posibil să se efectueze o terapie continuă în afara orelor convenite

Aspectul pozitiv al vizitei unui terapeut online este că nu contează dacă mergi într-o călătorie, în vacanță sau dacă trebuie te muți frecvent, datorită jobului sau din alte motive personale. Pe scurt, îți poți contacta terapeutul online indiferent unde te afli în acel moment.

Terapia online crește fiabilitatea și eficacitatea tratamentului

Poate că îți va fi greu să împărtășești problemele cu cineva pe care nu-l cunoști. În consecință, a avea acces la un terapeut online și a avea mai multe opțiuni de contact poate ajuta foarte mult și poate fi exact ceea ce ai nevoie. Îți poți transmite preferințele legate de modul de comunicare, fie că este prin email, telefon, chat sau conferință video. Poți opta exact pentru varianta care este cea mai convenabilă pentru tine și o poți modifica ulterior.

 Nu este nevoie să cauți ajutor de la un psiholog față în față. Această soluție poate ajuta pe oricine se teme că altcineva va afla că are probleme psihologice.

Articole asemanatoare