De ce sa alegi usi de interior cu geam?

de Casa&Gradina

Usile de interior trebuie sa combine functionalitatea cu stilul, astfel incat sa rezulte elementele care ofera intimitate si confort, dar care sa se integreze si in stilul de amenajare ales pentru camera respectiva. 

Printre tendintele de amenajarea interioara din acest an se afla si usile de interior cu geam, care pot fi gasite sub diferite forme si modele. O gama variata de astfel de usi de interior, dar si altele – moderne sau clasice – pot fi gasite in gama de usi Porta Doors.

Cat de practice sunt usile de interior cu geam? 

Se poate spune ca geamul din componenta usilor poate afecta gradul de intimitate pe care acestea trebuie sa o ofere, numai ca in majoritatea cazurilor se folosesc geamuri mate, care lasa numai lumina sa patrunda, dar care impiedica vizibilitatea. Exista posibilitatea, daca se doreste, sa se aleaga tipul geamului folosit si in functie de camera careia ii este destinata usa respectiva. 

De exemplu, o usa pentru bucatarie poate fi accesorizata cu un geam mare si clar, care permite atat luminii sa treaca, dar si membrilor familiei sa poata avea un contact vizual permanent. In schimb, o usa pentru living poate avea un geam cu un model sablat sau chiar cu unul de tip vitraliu, devenind astfel o piesa de decor in sine. 

Care sunt motivele pentru care pot fi alese usile de interior cu geam? 

Lumina are un efect foarte puternic asupra starii de bine a oamenilor si chiar asupra dezvoltarii organismului, astfel ca o camera bine luminata va contribui la o senzatie de confort sporita. O usa de interior cu geam va favoriza obtinerea luminii dorite. In plus, aceasta poate fi mata si cu un model inedit, pentru a indeplini si rolul estetic pe care il are. 

De asemenea, usile cu geam se pot integra mai usor in anumite stiluri de amenajare, cum ar fi cel minimalist sau modern, dar si in cel clasic, daca usa este construita astfel incat sa se incadreze in acest curent. 

Prin urmare, oamenii care sunt dependenti de lumina naturala sunt cei care aleg, de cele mai multe ori, usile de interior cu geam. 

Articole asemanatoare

LASA UN COMENTARIU

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!