Secretele pentru a crea o cameră de zi elegantă și confortabilă – iată ce trebuie să faci!

de Casa&Gradina

Fiecare proprietar de locuință își dorește ca sufrageria să fie atât confortabilă, cât și plăcută din punct de vedere estetic. Este posibil să creezi un astfel de spațiu cu o combinație potrivită de mobilier, paletă de culori, obiecte decorative și accesorii. Iată care sunt secretele pentru a obține o cameră de zi chic și primitoare, fără a cheltui prea mult!

I. Achiziționarea unui covor de calitate

Un covor de calitate poate face toată diferența în amenajarea livingului dumneavoastră. Nu numai că are un impact asupra modului în care oaspeții dvs. se simt atunci când intră în cameră, dar adaugă și la schema vizuală generală a spațiului. Atunci când alegeți un covor pentru camera dvs. de zi, există mai mulți factori care trebuie luați în considerare; culoarea, rezistența la pete, modelul sau textura. Alegeți o nuanță caldă care să vă reflecte stilul și să completeze alte culori din planul de decorare. De exemplu, dacă preferați tonuri reci, cum ar fi albastru și gri în toată casa, alegeți nuanțe mai deschise, cum ar fi bej sau fildeș pentru covorul dvs., deoarece acestea vor lumina zona fără a o încărca. În cele din urmă, țineți cont de rezistența la pete atunci când faceți selecția, deoarece astfel vă veți asigura că orice accident poate fi ușor de rezolvat fără a strica aspectul covorului! 

II. Adăugarea unui calorifer decorativ care să atragă atenția

O altă modalitate excelentă de a îmbunătăți aspectul camerei de zi este prin încorporarea unui calorifer decorativ atrăgător în schema de design a acesteia! Acest tip de element de încălzire nu numai că adaugă caracter oricărui spațiu, dar poate ajuta, de asemenea, la economisirea banilor pe facturile de energie, deoarece oferă soluții eficiente de încălzire care necesită mai puțină energie decât radiatoarele tradiționale. Atunci când alegeți radiatorul cel mai potrivit pentru dvs. de la instalatiishop.ro luați în considerare compatibilitatea dimensiunilor cu piesele de mobilier din jur; optați pentru ceva subțire, dar suficient de mare pentru a fi eficient termic! Asigurați-vă că verificați diferite modele, astfel încât să aveți o alegere optimă care să se potrivească perfect în planul dvs. de design interior!

III. Accesorizarea cu tablouri 

În cele din urmă, adăugarea de tablouri sau opere de artă este o parte esențială a perfecționării aspectului estetic al oricărei camere de zi! Puteți alege dintre diverse printuri, lucrări pe pânză, fotografii sau chiar lucrări de artă comandate, în funcție de ce stil vi se potrivește cel mai bine. Interioarele moderne minimaliste pot beneficia de unele lucrări abstracte, în timp ce modelele mai clasice pot necesita în schimb picturi de natură statică. Cheia aici este să alegeți ceva care să se potrivească atât gustului, cât și constrângerilor bugetare. De ce nu explorați artiștii locali pentru descoperiri unice? Acest lucru nu numai că vă va oferi acces la lucrări de artă la prețuri competitive, dar va ajuta, de asemenea, să sprijiniți creatorii independenți în eforturile lor creative!

Decorarea unei camere de zi care să arate elegant și să se simtă confortabil nu trebuie să fie costisitoare și nici să consume mult timp – țineți cont de aceste sfaturi atunci când cumpărați piese de mobilier, cum ar fi covoare sau radiatoare, precum și accesorizarea cu opere de artă reprezentative pentru gusturile personale. Cu suficiente cercetări (și poate și ceva târguieli!) oricine își poate pune la punct sufrageria de vis fără să depășească bugetul – așa că fiți creativi și bucurați-vă de noul aspect al camerei!

Sursa foto: Unsplash.com

Articole asemanatoare