Rulouri exterioare din aluminiu sau din PVC: ce alegi pentru casa ta?

de Casa&Gradina

Confortul unei locuințe nu se limitează doar la piesele din interior, ci și la finisajele de la exterior. De la avantajele estetice până la cele practice, rulourile exterioare merită toate atenția ta dacă te pregătești de o amenajare a casei.

Ca să te asiguri că iei decizia potrivită, informează-te în privința rulourilor exterioare din aluminiu și a rulourilor exterioare din PVC. Citește în continuare care sunt caracteristicile fiecărui tip în parte și ce avantaje oferă.

De ce să optezi pentru jaluzele exterioare?

Jaluzelele exterioare sunt din ce în ce mai căutate în ultima perioadă, și nici nu este de mirare dacă analizăm lunga lista de beneficii. Pe lângă faptul că oferă intimitate, acestea blochează și razele puternice ale soarelui, menținând o temperatură optimă în casă pe parcursul zilelor călduroase. Mai mult de atât, rulourile exterioare joacă un rol important și în designul locuinței, oferindu-i un aer deosebit prin care vei reuși să te remarci.

Citind aceste beneficii, probabil te vei gândi că le bifează cu succes și jaluzelele interioare. Așadar, ce oferă în plus rulourile exterioare și de ce câștigă tot mai multă popularitate? Ei bine, acestea reduc zgomotul de afară, protejează ferestrele de ploi și ninsori, reprezintă o bună protecție anti-efracție și îmbunătățesc izolația termică, asigurând astfel o atmosferă relaxantă, exact ce ai nevoie după o zi plină.

Dacă te-au cucerit jaluzelele exterioare și dorești să faci o achiziție pentru casa ta, este momentul să descoperi ce modele sunt mai potrivite pentru tine și cei dragi.

Beneficiile rulourilor exterioare din aluminiu

În comerț, găsești rulouri exterioare realizate din diferite materiale, precum aluminiu, PVC și chiar lemn.

Rulourile exterioare din aluminiu blochează acțiunea razelor solare puternice din timpul zilei, dar sunt și un izolant termic excelent noaptea. Montajul acestora se poate face pe tâmplărie sau pe zidărie, în funcție de particularitățile fiecărei clădiri. Lamelele, caseta de protecție și șinele de ghidare sunt din aluminiu. Acționarea rulourilor exterioare poate fi făcută manual, prin șnur sau panglică. Acestea pot fi acționate cu manivelă ori pot fi acționate electric prin întrerupător sau telecomandă. Tipurile cu operare manuală sunt mai ieftine decât cele automate.

Beneficii

 • sunt rezistente în timp;
 • asigură intimitate și o atmosferă relaxantă;
 • asigură o bună protecție împotriva intemperiilor atmosferice;
 • au un design modern;
 • nu necesită o întreținere specială sau reparații periodice;
 • acționează ca un sistem anti-efracție;
 • ajută la reducerea costurilor pentru factura la încălzire;

Descoperă mai multe informații despre rulourile exterioare din aluminiu pe rtm-jaluzele.ro.

Beneficiile rulourilor exterioare din PVC

Rulourile exterioare din PVC se comercializeză într-o diversă gamă cromatică, astfel că poți găsi cu ușurință un model care să se plieze pe designul locuinței tale.

Montajul acestora se face aplicat pe tâmplăria geamului, iar acționarea rulourilor exterioare se poate face cu șnur sau cu panglică. De asemenea, pot fi prevăzute cu plasa împotriva insectelor, un element binevenit în sezonul cald.

Beneficii

 • asigură o bună izolare termică;
 • protejează de razele puternice ale soarelui;
 • permite încorporarea plasei împotriva insectelor;
 • în aceeași casetă pot fi confectionațe mai multe rulouri;
 • gama largă de nuanțe pentru lamele;
 • sunt o alternativă mai ieftină față de rulourile din aluminiu.

Indiferent de materialul pentru care optezi, rulourile exterioare aduc un plus de confort și completează armonios designul casei tale.

Articole asemanatoare

LASA UN COMENTARIU

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!