Ghid practic pentru alegerea cerceilor

de Casa&Gradina

Cerceii sunt printre cele mai iubite bijuterii din aur de către femeile din toate timpurile și nu este de mirare, întrucât sunt cele mai vizibile podoabe, încadrând armonios fața purtătoarei și adăugându-i un plus de farmec și personalitate. 

Când sunt bine aleși, cerceii pot pune în evidență cele mai frumoase trăsături ale doamnelor și domnișoarelor și pot atenua unele aspecte mai puțin apreciate ale fizionomiei. Există câteva considerente după care se face achiziția cerceilor, mai precis:

  • materialul din care sunt confecționați;
  • estetica lor;
  • tipul de eveniment;
  • forma feței;
  • personalitate. 

În ceea ce privește materialul, nimeni nu poate da greș cu cercei din aur, orice urmașă a Evei având în cutiuța ei de mici comori aceste bijuterii considerate simbol al nobleței și eleganței fără de vârstă.

Alegerea cerceilor în funcție de ocazia în care vor fi purtați

De cele mai multe ori, ocazia cu care vor fi purtați cerceii din aur este decisivă pentru alegerea lor. Fiind o bijuterie ideală pentru purtarea zilnică, multe femei poartă permanent cerceii confecționați din metal prețios. În acest sens, criteriile de alegere trebuie să țină de adaptarea la diverse ținute și de confortul la purtare. Dimensiunea lor nu trebuie să fie foarte mare și nu trebuie să aibă părți care înțeapă sau agață.

Pentru cerceii purtați la anumite ocazii, modelul ales va trebui să țină cont de alte considerente, cum ar fi formalitatea evenimentului, accesorizarea la ținuta vestimentară, forma feței, culoarea aurului sau a pietrelor. Pentru mirese, aurul alb reprezintă o alegere de top, la fel și cerceii din aur cu diamante, care vor adăuga rochiei strălucire și eleganță.

Forma feței este decisivă pentru modelul cerceilor

Un model ales după potrivirea cu forma feței va accentua acele trăsături frumoase care se doresc evidențiate și va ascunde aspectele mai puțin plăcute ale fizionomiei. Cea mai avantajată formă, din acest punct de vedere, este fața ovală, care permite purtarea oricărui tip de cercei. O pereche de cercei care se leagănă ușor odată cu mișcările purtătoarei sunt ideali pentru acest tip de fizionomie.

Pentru fețele rotunde se recomandă cercei lungi, în formă de lacrimă, cu o lățime mică, care au rolul de a alungi fizionomia, fără a încărca volumetric lateralele. Fața în formă de inimă, care se subțiază în zona mandibulei și a bărbiei, va trebui echilibrată cu cercei de lungime medie, cu partea de jos mai lată decât cea de sus.

Pentru fețele în formă pătrată, cu linii de contur drepte se recomandă cercei cu linii curbe, care să adauge un plus de feminitate. 

Personalitatea – un rol cheie în decizia de achiziție

Cerceii din aur se aleg și după considerente legate de vârstă, stil de viață și personalitate. Diferitele nuanțe de aur se potrivesc mai bine cu unele persoane, în timp ce pentru altele sunt mai importante forma cerceilor, confortul pe care îl oferă sau vestimentația. Aurul galben se potrivește oricum și rămâne un simbol al eleganței și strălucirii. 

Trendurile recente au propulsat aurul alb cu precădere în rândul adolescentelor, în timp ce delicatul aur roz se adresează femeilor romantice, care prețuiesc frumusețea clasică a podoabelor elegante din trecut.

Perechea ideală de cercei pentru o femeie este aceea care îi reprezintă personalitatea, se potrivește formei feței și stilului ei vestimentar și care îi pune în evidență cele mai frumoase trăsături, adăugându-le un plus de farmec și feminitate.

Concluzie

Alegerea cerceilor poate fi o sarcină dificilă, dacă nu știi ce ți potrivește. Cu toate acestea, dacă vei ține cont de aspectele menționate mai sus, cu certitudine vei reuși să iei cea mai bună decizie.

Articole asemanatoare