4 motive pentru care microcimentul a devenit preferatul designerilor de interior

de Casa&Gradina

Microcimentul poate fi considerat un material de construcție inspirațional care face ca designul fabulos să conteze cu adevărat. De asemenea, este un material extrem de ușor de îndrăgit pentru aspectul său de decor minim.

Microcimentul este într-adevăr evoluția unui material vechi binecunoscut, realizat din ciment și nisip. Acest material decorativ se află într-o serie de tendințe uriașe de design interior și, implicit, cererea de decorul din ciment este în creștere.

Descoperă în continuare 4 motive pentru care s-ar putea să îndrăgești microcimentul.

Microcimentul este un material frumos, realizat din ciment și rășini, care adaugă durabilitate. Este posibil să fii auzit de microbetone, pentru ca sunt aproape același lucru și, prin urmare, acești doi termeni sunt folosiți interschimbabil de majoritatea.

Cu toate acestea, există câteva diferențe minore între cele două materiale. În principal în grosime și durabilitate pentru că microbetonul este puțin mai gros și, prin urmare, mai durabil și potrivit pentru uzură.

Microcimentul poate avea un finisaj cu aspect de beton lustruit sau un aspect mai robust, în funcție de aspectul dorit. De asemenea, poate fi aplicat pe majoritatea suprafețelor atât în interior, cât și în exterior – de la pereți până la podele, tavane, gresie, blaturi, inclusiv mobilier, de exemplu, mese, rafturi și bufete.

Și pentru că există o multitudine de aplicații, poți să te bucuri de acest material și să cumperi microciment de baie online, de la novacolor-romania.ro. Bineînțeles, există o mulțime de alte motive pentru care s-ar putea să îți placă acest material, dar cu siguranță următoarele reprezinta baza pentru care a câștigat atât de multă popularitate.

  1. Este rezistent si durabil. Dacă este aplicat corect, atunci va fii un proiect fără fisuri și rezistent la apă.
  2. Oferă un aspect perfect și coeziv unui spațiu. Nu există îmbinări și, în consecință, spațiile capătă o fluiditate continuă deosebită
  3. Este prietenos. Oricui îi plac meșteșugurile, va adora acest material. Nu necesită abilități sau instrumente speciale. Cu toate acestea, pentru suprafețe mari, cel mai bine este să apelezi la un profesionist cu un asistent. Se întărește rapid și, prin urmare, este nevoie de cel puțin o persoană pentru a pregăti un lot și alta pentru a-l aplica.
  4. Microcimentul face cel mai bun material pentru instrumente de redare, atât pentru designeri, cât și pentru pasionații de design. Poate transforma aproape orice suprafață cu finisajul său unic și depinde în întregime de abilitățile de artizanat ale tehnicianului care îl aplică.

De asemenea, există o gamă extinsă de culori, ceea ce o face o alegere foarte atractivă atât pentru uz rezidențial, cât și comercial.

 Mai mult de atât, acesta se poate aplica în straturi foarte mici, milimetrice, de aceea este o soluție realizabilă pentru numeroase proiecte de îmbunătățire a locuinței, în special pentru podelele existente și stropii din bucătărie.

Să ne gândim la asta un minut! Ne putem moderniza casele cu acest material super versatil în nenumărate moduri, în propriul nostru ritm. Acestea sunt principalele motive pentru care este atât de îndrăgit în materie de design. Este materialul ideal pentru îmbunătățirea locuinței.

Sursa Foto: Pexels.com

Articole asemanatoare