EnviroCons – raportarea deșeurilor fără griji și timp pierdut

de Casa&Gradina

În contextul actual al preocupărilor tot mai mari legate de mediul înconjurător și de impactul activităților umane asupra acestuia, gestionarea adecvată a deșeurilor și respectarea legislației de mediu devin imperative pentru fiecare afacere. 

EnviroCons se angajează să ofere soluții personalizate și complete pentru protecția mediului, facilitând procesul de evidență și raportare către autorități într-un mod eficient și fără complicații.

Evidența Gestiunii Deșeurilor: O necesitate pentru conformitate legală

În conformitate cu HG 856/2002, toți producătorii și deținătorii de deșeuri, atât periculoase, cât și nepericuloase, sunt obligați să întocmească și să păstreze o evidență lunară a gestiunii acestora. Acest lucru implică codificarea corectă a deșeurilor conform listei de coduri deșeuri și păstrarea unui registru detaliat al cantităților, tipurilor și destinațiilor deșeurilor. 

EnviroCons se implică activ în acest proces, asigurându-se că toate procedurile sunt efectuate conform cerințelor legale și că fiecare deșeu este gestionat în mod responsabil și eficient.

Raportarea către APM/ANPM: Asigurând respectarea termenelor și normelor legislative

O altă obligație crucială pentru orice organizație este cea prin care se fac raportări deșeuri către Autoritatea pentru Protecția Mediului (APM) și către Agenția Națională pentru Protectia Mediului (ANPM). 

În conformitate cu OUG 92/2021, aceste raportări trebuie realizate în termenii prevăzuți de legislație, atât pe suport fizic, cât și electronic. 

EnviroCons oferă suport integral în întocmirea și transmiterea acestor rapoarte, asigurându-se că toate datele și informațiile sunt complet și corect raportate către autorități.

Consultanță completă în protecția mediului: Soluții adaptate nevoilor specifice ale fiecărei afaceri

Fiecare afacere are fluxuri de producție și nevoi specifice legate de protecția mediului. EnviroCons înțelege acest lucru și oferă consultanță completă, adaptată la cerințele și particularitățile fiecărui client. 

De la verificarea codurilor de deșeuri până la întocmirea și raportarea corectă a datelor către autorități, echipa noastră de specialiști vă asigură că activitatea dvs. este în conformitate cu cele mai înalte standarde de mediu.

Procesul de lucru la EnviroCons

Cu o abordare centrată pe nevoile clienților și pe respectarea legislației de mediu, echipa de experți de la EnviroCons oferă soluții personalizate pentru gestionarea eficientă a deșeurilor și protecția mediului în cadrul afacerii tale. 

  • Înțelegerea nevoilor tale: EnviroCons începe prin a purta o discuție preliminară pentru a înțelege în detaliu nevoile și cerințele specifice ale afacerii tale în ceea ce privește protecția mediului și gestionarea deșeurilor.
  • Evaluarea pe teren: Echipa va efectua o vizită pe amplasament pentru a realiza un audit de mediu complet. Acest audit îi va ajuta să identifice implicațiile asupra mediului generate de activitățile desfășurate și să stabilească un plan de acțiune adecvat.
  • Dezvoltarea soluțiilor personalizate: Bazându-se pe informațiile obținute în urma evaluării, EnviroCons va lucra împreună cu tine pentru a dezvolta soluții personalizate, adaptate nevoilor specifice ale afacerii tale. Ei se vor asigura că activitatea ta este conformă cu legislația de mediu în vigoare și că respectă cele mai bune practici în domeniu.

Echipa de experți în protecția mediului de la EnviroCons este disponibilă pentru a te sprijini în gestionarea eficientă a deșeurilor și în respectarea tuturor cerințelor legislative. Poți să îi contactezi pentru a începe colaborarea și pentru a beneficia de soluții personalizate și profesionale.

Articole asemanatoare