Avantajele si dezavantajele unui dedurizator de apa

de Casa&Gradina

Te-ai saturat de calcar si te gandesti sa faci ceva pentru dedurizarea apei? Iata mai jos enumerate principalele avantaje si dezavantaje ale unui dedurizator de apa si cum fucntioneaza acest tip de dispozitiv.

Instalarea unui dedurizator de apa are multe beneficii

Intr-adevar, datorita apei de mai buna calitate, vei putea:

  • Remedierea problemelor de calcar: dedurizatorul de apa elimina calcarul prezent in apa datorita unui sistem de schimb de calciu si magneziu (care sunt responsabile de formarea calcarului) impotriva sodiului. Astfel, calcarul dispare complet din apa din casa ta.
  • Prelungeste durata de viata a aparatelor tale de uz casnic: intr-adevar, un aparat care foloseste apa dedurizata functioneaza mai bine si mai mult, deoarece sistemele sale interne nu sunt infundate sau uzate prea repede de calcar.
  • Se evita detartrarea conductelor: calcarul este responsabil pentru formarea depunerilor in conducte. Acest lucru poate cauza probleme serioase in casa ta. Utilizarea unui dedurizator de apa iti va permite sa mentii tevile sanatoase.
  • Economisesti bani: cu un dedurizator de apa, nu va mai fi nevoie sa cheltuiesti bani pe diferite produse anticalcar. De asemenea, vei economisi energie, deoarece electrocasnicele tale vor functiona mult mai bine.
  • Obtii apa calda mai repede: intr-adevar, calcarul creeaza depuneri care se lipesc de peretii conductelor si de sistemele de incalzire. Apa fara calcar iti va permite sa cresti considerabil performanta sistemului tau de incalzire.
  • Imbunatatesti calitatea pielii: calcarul usuca pielea si o face mai fragila. Odata dedurizata, apa va fi mult mai putin agresiva pentru pielea ta. 
  • Obtii rufe din ce in ce mai moi fara a adauga balsam de rufe.

Dedurizatorul poate avea si cateva dezavantaje:

  • Datorita regenerarii regulate, se poate consuma mai multa apa.
  • Investitia initiala este destul de costisitoare.
  • Dedurizatorul necesita intretinere anuala si verificari periodice: acest lucru este esential daca doresti ca aparatul sa functioneze corect si pentru o perioada lunga de timp.

Cum functioneaza un dedurizator de apa?

Un dedurizator de apa este format din doua rezervoare: unul care contine rasini minerale si altul care contine saruri regenerante. Apa va trece prin rasinile minerale care vor prinde ionii de calciu si magneziu (responsabili de depozitele de calcar). Apoi, curatata, isi va continua drumul catre tevi.

Dedurizatorul trebuie instalat cat mai aproape de alimentarea cu apa. 

Astfel, prin instalarea unui dedurizator de apa, poti sa-ti tratezi apa si sa elimini tot calcarul. Vei putea remedia problemele legate de pierderea debitului sau scaderea performantei.

Articole asemanatoare