Cele mai uzuale obiecte, până în 50 de lei, pe care e obligatoriu să le ai în casă!

de Casa&Gradina

Traiul într-o locuință poate fi uneori dificil dacă nu ai ce trebuie, când îți trebuie. Evident, poți să faci o deplasare rapidă până la magazin, dar uneori poate nu ai chef, alteori e prea târziu, sau, de cele mai multe ori, e prea departe! Și în respectivele momente, când pur și simplu ai nevoie de acel obiect, ajungi să te întrebi retrospectiv de ce nu îl ai și ce anume te-a împiedecat să-l cumperi.

            Pentru a nu-ți mai face procese de conștiință și a nu mai pune presiune pe tine, data viitoare când treci pe la magazin pune în coș câte unul din lucrurile de mai jos. Sunt ieftine, până în 50 de lei, și, garantat, te scapă de multe griji!

Iată, pe scurt, cele 4 categorii de obiecte:

1.      Dispozitive de lipire

Ți se dezlipește marginea de la pantof sau furnirul de pe mobilă dă semne de oboseală, or poate vrei să-ți ajuți copilul la un proiectul școlar…nimic mai simplu: mergi la sertarul potrivit și iei lipiciul universal, pe care-l poți folosi în orice situație. Dacă nu știi unde găsești așa ceva, poți comanda un adeziv de la Feyro, pe care să îl păstrezi în casă, pentru orice situație ai întâmpina. De asemenea, pentru „intervențiile” mai rapide, poți apela și la o bandă scotch. Nu în ultimul rând, la reparațiile ce implică lemnul, e recomandat să folosești aracetul.    

2.      Unelte de tăiat

Pe lângă clasicele cuțite de bucătărie, este bine să ai în casă și alte obiecte tăietoare. De pildă, dacă ai de decupat sau de tăiat folie sau hârtie, cel mai bine e să o faci cu o pereche de foarfece. Ori, dacă ai de secționat materiale de construcție, cum sunt tuburile, polistirenul și vata minerală, un cutter cu auto-blocare este cea mai bună soluție.

3.      Materiale de legat/prins

Cu toții am avut nevoie, la un moment dat, de legat ceva prin casă: un pachet de cărți, un buchet de flori sau mănunchi de ierburi. Fie că e de iută, cânepă, de bumbac sau din polipropilenă, un ghem de sfoară nu are cum să lipsească din casa ta. De asemenea, dacă te pricepi la cusut, un set de ațe te scapă de banii dați la o croitoreasă! Însă, dacă ai de prins ceva pe perete ori pe un panou de plută, poți folosi un set de pioneze sau clipsuri.

4.      Dispozitive de iluminat

Mai știi când s-a luat ultima data curentul și acumulatorul smartphone-ului era descărcat? Ei bine, o lanternă, oricât de mică, te scapă de această problemă, instantaneu. De asemenea, dacă ești romantic, poți cumpăra, de rezervă, un set de lumânări sau candele. Însă, până la urmă, te poți folosi chiar și de o simplă brichetă. Ca recomandare, să le păstrezi mereu în același loc, într-o zonă rapid accesibilă și fără obstacole!

Toate aceste obiecte simple, și puțin valoroase, sunt foarte importante atunci când ai nevoie de ele! Încearcă să te mai gândești și la alte asemenea lucruri folositoare, pune-le pe listă și apoi cumpără-le când ai ocazia! Și nu uita: fericirea stă și în lucrurile mici, dar utile.

Sursa foto: Freepik.com

Articole asemanatoare