Ce avantaje oferă o foarfecă de vie profesională şi cum trebuie întreținută via?

de Casa&Gradina

Grădinăritul nu este atât de uşor precum pare şi întotdeauna va fi nevoie de unelte speciale pentru a duce la bun sfârşit treaba începută. Îngrijitul plantelor, copacilor şi pomilor fructiferi necesita timp acordat şi o îngrijire adaptată fiecăruia. Printre uneltele care se găsesc într-o gospodărie, este necesară şi o foarfecă vie profesională. Aceasta va putea să ofere ajutor la tăierea ramurilor viţei de vie cât şi a ramurilor diferiţilor copaci existenţi într-o gospodărie.

Foarfecă vie profesională

Odată cu sfârșitul verii vine momentul recoltării. În timpul lunilor fierbinți, strugurii s-au maturat și s-au îmbogățit în zahăr. La punctul său optim de măturare, este timpul să fie strânşi, dar numai ciorchini bine copți și sănătoși și trebuie avută grijă să nu se deterioreze tulpină. Pentru a tăia ciorchinii, nu este nimic mai bun decât o foarfecă vie profesională pentru a tăia vița, ideală pentru recoltarea strugurilor.

Foarfecele de tăiere a viței de vie au un cap de tăiere îngust și cu o înclinație specială, care permite tăierea precisă a viței de vie și a legăturilor. Lama superioară a foarfecei este acoperită cu înveliș antiderapant, iar lama inferioară este fabricată din oțel inoxidabil. Foarfecele au ascuțire de precizie și o canelură pentru a drena seva.

Datorită mânerelor ergonomice, foarfecele se potrivesc optim în mână. Cele două poziții pe care le pot deține permit o tăietură energică și puternică. Cu blocare cu o singură mână de siguranță, foarfece pot fi ușor de blocat și depozitate în condiții de siguranță. Foarfecele au un diametru maxim de tăiere de 20 mm. Perioada sa de garanție este una extinsă, ceea ce certifică cea mai înaltă calitate.

Utilizarea tocătoarelor profesionale

De asemenea, tot pentru vie sunt folosite şi tocătoare lemn profesionale, care ajuta la eliminarea resturilor de lemn rezultate în urma tăierii viei şi nu numai. Aceste tocătoare vin cu o serie de avantaje foarte importante, după cum urmează:

–   Ajută la tăierea eficientă a lemnului;

–   Tocătoarele fac ca lemnul să ocupe mai puţin spaţiu atunci când este depozitat;

–   Tocătoarele profesionale pentru lemnu ajuta la prelucrarea acestuia fără efort din partea utilizatorului;

–   Toate resturile de lemn inutilizabile vor ajunge mai uşor la reciclat sub formă de baloţi şi nu numai.

Cât costă?

Preţul unei asemenea foarfeci poate varia în funcţie de marca, dimensiune dar şi modelul ales. În orice caz, oricine îşi poate permite să deţină un astfel de instrument pentru că nu este deloc scump.

Unde se găseşte?

Se poate cumpăra din aproape orice magazin ce comercializează produse şi aparaturi de îngrijire a plantelor, grădinii… Exista de asemenea posibilitatea comandării online, din magazinele specifice acestei activităţi gospodăreşti.

Cine poate folosi foarfeca vie profesională?

În cazul copiilor, utilizarea acestui tip de instrument este strict interzisă, dar o pot folosi toţi adulţii, fără restricţii. Nu necesită un efort mare atunci când este folosită, este practică şi comodă, astfel cosmetizat viţei de vie va deveni o plăcere pentru toţi cei ce doresc să facă acest lucru!

Articole asemanatoare