Impermeabilizarea balcoanelor și teraselor

de Casa&Gradina

Structurile balcoanelor, verandelor, teraselor, precum și a altor spații de vară sunt expuse efectelor negative ale umezelii. Pot ca să apară cu timpul fisuri și scurgeri.

Impermeabilizarea balcoanelor și teraselor, realizarea profesionistă a unor izolații servește ca o protecție redutabilă împotriva factorilor nocivi generați de diferite surse.

Cu ajutorul unei impermeabilizări de înaltă calitate, proprietarii pot scăpa de pătrunderea umezelii în interiorul imobilului, se poate menține un aspectul plăcut al respectivelor zone pentru o perioadă lungă, uneori chiar ani de-a rândul.

Deoarece balcoanele și terasele deschise sunt supuse unor schimbări semnificative de temperatură, umiditate ridicată și expunere directă la apă, lucrările de impermeabilizare trebuie efectuate luând în considerare factorii externi. Și, foarte important, de firme specializate, nu de meșteri de ocazie, care nu cunosc cele mai moderne procedee hidrofobe în materie de construcții.

Impermeabilizarea unui balcon deschis îl protejează de distrugere și prăbușire, îi securizează părțile metalice de coroziune, precum și îl ține departe de formarea mucegaiului.

Alegerea tehnicii de hidroizolație depinde de caracteristicile clădirii

Hidroizolarea podelei balconului sau terasei, dacă este deschisă, reprezintă o soluție suficientă pentru o clădire standard. Dar, dacă locuința este din lemn, atunci este necesar să se izoleze balconul sau terasa de efectele umezelii din interior și din exterior, deoarece lemnul este mult mai susceptibil la distrugere.

Impermeabilizarea corectă a terasei va permite să se rezolve mai multe probleme simultan:

  • previne distrugerea plăcii de bază;
  • previne expunerea elementelor portante din oțel la factorii nocivi meteo;
  • elimină deteriorarea materialelor de finisare;
  • previne dezvoltarea coroziunii.

Etapa pregătitoareinclude dezmembrarea pardoselii, precum și eliminarea secțiunilor de beton distruse: urmele vechiului finisaj sunt eliminate, defectele sunt reparate, dacă este necesar, se efectuează o șapă. Suprafețele sunt pregătite pentru a maximiza aderența, apoi se aplică cu multă atenție materiale izolatoare. Selecția specifică a materialelor depinde de caracteristicile balconului sau terasei, dar și de bugetul alocat acestei lucrări.

Printre formulele care protejează suprafețele de umiditate, se pot distinge următoarele:

  • compozite de acoperire care protejează podeaua, sigilează îmbinările;
  • polimeri, cauciuc lichid, compozite bituminoase pentru tratarea bazelor;
  • compozite polimer-ciment, compoziții minerale pentru tratamentul extern;
  • etanșanți, vopsele și lacuri rezistente la umiditate pentru uz intern.

Primul strat de impermeabilizare a terasei este o membrană de barieră împotriva vaporilor, care este instalată direct pe baza de beton. Impermeabilizarea, instalată deasupra stratului termoizolant, împiedică umezirea materialului atunci când șapa se întărește, îl protejează de umezire atunci când straturile superioare își pierd etanșeitatea.

Structura terasei poate include, de asemenea, straturi de drenaj, filtrare și încărcare, șape de nivelare, materiale de etanșare etc. Echipa de meseriași experimentați poate alege orice combinație de materiale dintre cele enumerate care sunt capabile să asigure fiabilitatea și durabilitatea terasei  sunt potrivite pentru o hidroizolație de succes.

Hidroizolarea cu acoperire este o metodă din ce în ce mai răspândită de protejare a balcoanelor, teraselor exterioare, piscinelor, rezervoarelor. Impermeabilizarea se aplică relativ ușor prin tratarea suprafeței cu un compus lichid hidrofob, care, atunci când este uscat, formează o barieră de netrecut pentru apă și vapori.

Una dintre metodele inovatoare este utilizareahidroizolației transparente pentru terasă. Este ușor de utilizat și formează un strat transparent, care poate rezista la sarcini substanțiale. Se aplică direct pe învelișul decorativ și asigură protecția acestuia, precum și protecția întregii plăci nu numai de umiditate, ci și de efectele temperaturilor extreme și ale razelor ultraviolete.

Alege să lucrezi cu echipa Hidroizolații Conduraru pentru o impermeabilizare de calitate a terasei sau balconului tău deschis!

Articole asemanatoare