Ce ar trebui sa afli despre implanturile dentare inainte de a opta pentru aceasta solutie?

de Casa&Gradina

Implanturile dentare se numara printre succesele medicinii stomatologice in crestere. Acestea inlocuiesc perfect dintii reali, isi indeplinesc functia perfect si nimeni nu stie nimic dintr-o privire. Dar iata ce ar trebui sa stii despre acestea.

Uneori un implant dentar  este denumit „al treilea dinte”. Implanturile dentare devin din ce in ce mai populare deoarece pot inlocui pe deplin un dinte, dar si mai multi, sau chiar intregul maxilar superioar si inferioar. Arata ca niste dinti adevarati, asa ca cel care nu stie ca il ai in gura, nu stie deloc de existenta lui. Acesta este, de asemenea, confortabil pentru pacient – este ancorat ferm in osul maxilarului, astfel incat oamenii ii percep la fel ca dintii proprii.

Din ce sunt realizate implanturile dentare?

Suruburile care sunt introduse in maxilar si inlocuiesc radacina dintelui sunt de obicei din titan. Este un metal care este foarte bine tolerat, iar alergiile la acesta sunt foarte rare.

Daca te intrebi daca doare in momentul implantarii, raspunsul este nu. Se efectueaza sub anestezie locala si nu este o procedura neplacuta. Implantarea unui dinte dureaza aproximativ treizeci de minute. Majoritatea pacientilor nu prezinta deloc dureri si nu au complicatii ulterioare. Potrivit celor care au suferit procedura, este de pana la 10 ori mai placut decat ruperea unui dinte.

Ce se poate intampla daca gingiile nu pot accepta implantul dentar? Se poate, dar se intampla foarte rar, aproximativ o zecime de procent. In majoritatea cazurilor, nu exista probleme.

Cum se ingrijesc implanturile?

La fel ca dintii obisnuiti. Cu toate acestea, este important ca ingrijirea sa fie regulata si suficienta, deoarece durata de viata a implantului depinde de igiena orala adecvata. Medicul tau ar trebui sa te instruiasca despre ingrijirea adecvata. De asemenea, controalele periodice la dentist sunt importante.

Care este durata de viata a implantului?

Depinde de multi factori, precum nivelul de igiena orala sau modul de viata. Implanturile, precum si dintii permanenti, sunt afectati negativ de fumat. Cu toate acestea, in general, implanturile nu au o durata de viata limitata, iar experienta pe termen lung cu ele este foarte buna.

Implantul este potrivit si pentru tine?

Este intotdeauna necesar sa consulti un specialist care efectueaza implantarea. Implanturile sunt potrivite pentru majoritatea pacientilor si a problemelor, dar exista exceptii (de exemplu, unii diabetici). Implanturile nu sunt potrivite pentru copii, este mai intai posibil sa te bazezi pe ele atunci cand inceteaza sa creasca. De la 15 ani pentru fete si de la 16 ani pentru baieti. Pentru unele boli, medicul nu trebuie sa recomande un implant, este necesar sa le evalueze fiecare pacient in mod individual.

Cat costa un implant?

Preturile variaza, in functie de cine efectueaza implantul si de ce implanturi foloseste. Cu toate acestea, suma pe care va trebui sa o achiti poate fi destul de mare, dar daca vei lua in calcul avantajele oferite, atunci vei intelege cat de mult merita. 

Articole asemanatoare